Hyundai Ioniq er den hurtigste hybrid nogensinde

Anonim

Denne modificerede Hyundai Ioniq var i stand til at nå en hastighed på 254 km/t, hvilket udgør en ny verdensrekord for en “ hybrid baseret på en produktionsmodel”.

Da det præsenterede den nye Hyundai Ioniq, lovede det sydkoreanske mærke os en effektiv, let og mere dynamisk køremodel sammenlignet med andre hybridbiler, men det ser ud til, at Ioniq også kunne være en bil, der er i stand til at slå rekorder.

For at bevise dette, smed Hyundai alle unødvendige komponenter (hvem har brug for aircondition for at slå en hastighedsrekord?) og inkluderede et Bisimoto-sikkerhedsbur, Sparco-racersæde og en bremseskærm. Aerodynamik blev heller ikke glemt, nemlig i frontgrillen, som er mindre modstandsdygtig overfor luftindtag.

IKKE MÅ GLIPPES: Volkswagen Passat GTE: en hybrid med 1114 km autonomi

Med hensyn til mekaniske modifikationer øgede mærkets ingeniører kraften i 1.6 GDI-forbrændingsmotoren gennem et lattergas-indsprøjtningssystem, foruden mange andre ændringer i indsugnings-, udstødnings- og transmissionssystemerne, samt en rekalibrering af softwaren.

Resultat: denne Hyundai Ioniq var i stand til at nå en hastighed på 254 km/t i "saltet" af Bonneville Speedway, Utah (USA), tilbedelsessted for fartelskere. Denne hastighedsrekord blev homologeret af FIA og vedrører kategorien hybrider baseret på produktionsmodeller og vejer mellem 1000 og 1500 kg. Se videoen herunder:

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere