Autozombier: Facebook kan vente...

Anonim

I dag på vej til Sintra stødte jeg på to autozombier i IC19. Autozombier er en ny kategori af bilister, som er kendetegnet ved at forsøge at køre bil og udveksle beskeder på samme tid. En ny epidemi, der slutter sig til de allerede kendte: auto-accelererer og auto-drukkere. Hvad er det mest alvorlige...

Det er relativt nemt at diagnosticere autozombiesyndrom hos en bilist. De cirkulerer langs vejen til 'teser', uvidende om alt, der omgiver dem, og reagerer kun på stimuli fra mobiltelefonen og hornene, der venligt advarer dem om nogle vognbaneafvigelser og/eller forestående ulykker.

Det er ikke en terminal sygdom (der findes en kur...), men normalt kommer kuren i form af en chokbehandling: styrte ind i et træ, støde ind bag i en anden bil, støde ind i en skinne osv. . Der er autozombier, der dør under denne behandlingsproces, og de tager nogle sunde bilister med, hvilket er endnu mere trist.

Bortset fra analogier er håndtering af din mobiltelefon under kørslen et reelt folkesundhedsproblem. En adfærd, der burde være socialt underkendt af os alle - lige så meget som at køre i spirituspåvirket tilstand, ikke mindst fordi konsekvenserne er ens.

Vær ikke en autozombie. Mobiltelefonen kan jo vente. Rigtigt?

Læs mere