Koenigsegg afslører 1700 hk hybrid MEGA-GT med en... 3-cylindret motor uden knastaksel

Anonim

Koenigsegg udnyttede den plads, der var reserveret til den på biludstillingen i Genève til at gøre kendt sin første model med fire sæder: Koenigsegg Gemera , en model af superlativer, som mærket definerer som en "mega-GT".

Beskrevet som en "ny bilkategori" af Christian von Koenigsegg , præsenterer Gemera sig som en plug-in hybrid, der kombinerer en benzinmotor med tre (!) elmotorer, en for hvert baghjul og den anden forbundet med krumtapakslen.

Visuelt har Gemera forblevet tro mod Koenigseggs designprincipper, med store sideluftindtag, "forklædte" A-stolper og endda en front, der henter inspiration fra mærkets første prototype, 1996 CC.

Koenigsegg Gemera
Navnet "Gemera" blev foreslået af Christian von Koenigseggs mor og stammer fra det svenske udtryk, der betyder "at give mere".

Det indre af Koenigsegg Gemera

Med en akselafstand på 3,0 m (samlet længde når 4,98 m) har Koenigsegg Gemera plads til at transportere fire passagerer og deres bagage - i alt har de forreste og bageste bagagerum 200 l kapacitet.

Abonner på vores nyhedsbrev

Når de to døre er åbne (ja, der er stadig kun to) finder vi centrale infotainmentskærme og trådløse opladere til for- og bagsædet; Apple CarPlay; internet og endda dobbelte kopholdere til alle passagerer, en usædvanlig "luksus" i et køretøj med dette niveau af ydeevne.

Koenigsegg Gemera

2,0 l, kun tre cylindre... og ingen knastaksel

Ikke alene er Gemera den første firesædede Koenigsegg, den er også den første produktionsbil - omend noget begrænset - der har en forbrændingsmotor uden knastaksel.

Det er en to-turbo trecylindret med 2,0 l kapacitet, men med imponerende debet. 600 hk og 600 Nm — omkring 300 hk/l, meget mere end de 211 hk/l på 2,0 l og firecylindret på A 45 — hvilket er den første anvendelse af Freevalve-systemet, der forlader den traditionelle knastaksel.

Med navnet "Tiny Friendly Giant" eller "Friendly Little Giant" skiller denne trecylinder fra Koenigsegg sig også ud for sin vægt, kun 70 kg — husk at Twinair, Fiats dobbeltcylinder, der måler 875 cm3, vejer 85 kg. hvor let den svenske producents 2,0 l er.

Koenigsegg Gemera

Hvad angår de elektriske motorer, oplades de to, der vises på baghjulene, hver, 500 hk og 1000 Nm mens den, der vises forbundet med krumtapakslen, debiterer 400 hk og 500 Nm . Slutresultatet er en kombineret styrke af 1700 hk og et drejningsmoment på 3500 Nm.

At sikre passagen af al denne kraft til jorden er transmissionen Koenigsegg Direct Drive (KDD) allerede brugt i Regera og som kun har ét forhold, som var det en elektrisk. Også i jordforbindelserne har Gemera fire retningsbestemte hjul og et momentvektorsystem.

Koenigsegg Gemera
Traditionelle bakspejle blev erstattet af kameraer.

Endelig, med hensyn til ydeevne, opfylder Koenigsegg Gemera 0 til 100 km/t på 1,9 s og når 400 km/t maksimal hastighed . Udstyret med et 800 V batteri er Gemera i stand til at køre op til 50 km i 100% elektrisk tilstand og den kan nå 300 km/t uden at skulle ty til forbrændingsmotoren.

Indtil videre vides det ikke, hvor meget den første firesædede Koenigsegg vil koste, eller hvornår den første af de 300 enheder bliver leveret. Mærket oplyser, at de annoncerede fordele stadig er foreløbige.

Læs mere