Midtmotor, 6.2 V8, 502 hk og mindre end 55 tusind euro (i USA). Dette er den nye Corvette Stingray

Anonim

Efter en (meget) lang ventetid er her den nye Chevrolet Corvette Stingray . Efter mere end 60 år (den originale Corvette går tilbage til 1953) tro mod arkitekturen af formotoren og baghjulstrækket, i ottende generation (C8), revolutionerede Corvetten sig selv.

I Corvette Stingray er motoren således ikke længere under en lang motorhjelm for at dukke op bag passagererne, i en central bageste position, som vi er vant til at se i europæisk supersport (eller i Ford GT).

Æstetisk førte skiftet af motoren fra den forreste til den centrale bagerste position til, at Corvettens typiske proportioner blev forladt, hvilket gav plads til nye, som ender med at give nogle luft af modeller på denne side af Atlanten.

Chevrolet Corvette Stingray
Som med den forrige generation har Corvette Stingray Magnetic Ride Control, som bruger en speciel magnetisk følsom væske, der gør det muligt at justere dæmperne hurtigt.

Ny arkitektur tvang Corvette Stingray til at vokse

Flytning af motoren til den midterste bagerste position fik Corvette Stingray til at vokse 137 mm (den måler nu 4,63 m i længden og akselafstanden voksede til 2,72 m). Den blev også bredere (måler 1,93 m plus 56 mm), lidt kortere (måler 1,23 m) og tungere (vejer 1527 kg plus 166 kg).

Abonner på vores nyhedsbrev

Indvendigt er Corvette Stingray blevet moderniseret og har fået et digitalt instrumentpanel og en ny førerorienteret midterskærm (som det er tilfældet med hele midterkonsollen).

Chevrolet Corvette Stingray
Indvendigt er der en brugerdefinerbar berøringsskærm rettet mod føreren.

Corvette C8 numre

På trods af at have flyttet til at stole på motoren bag sæderne, har Corvette Stingray ikke opgivet sin trofaste V8 naturligt aspirerede. I denne ottende generation er den amerikanske supersportsvogn således udstyret med en 6,2 l V8 afledt af LT1, der blev brugt i den forrige generation (nu kaldet LT2).

Chevrolet Corvette Stingray

Hvad angår strøm, debiterer LT2 502 hk (langt mere end de 466 hk, som LT1'eren leverede) og 637 Nm drejningsmoment, tal, der gør det muligt for Corvette Stingray at nå 0 til 100 km/t på mindre end tre sekunder — vi taler om entry-level modellen!

Det er dog ikke alle roser. For første gang siden den første Corvette vil supersportsvognen ikke bringe manuel gearkasse, den fås kun med automatgear. I dette tilfælde er det en otte-trins dobbeltkoblingsgearkasse, der kan styres via skovle på rattet og overfører kraft til baghjulene.

Chevrolet Corvette Stingray
Gemt under motorhjelmen i seks årtier, dukker Corvette Stingrays V8 nu op bag sæderne og i almindeligt syn.

Hvor meget?!

Med hensyn til prisen, i USA dette det koster beskedne 60 tusind dollars (ca. 53.000 euro), hvilket i sandhed er et... kup! Bare for at give dig en idé, så har en Porsche 718 Boxster “base” i USA, altså med 2.0 Turbo, fire cylindre og 300 hk en næsten identisk pris.

Det vides ikke, om det kommer til Portugal, men som det skete med tidligere generationer af Corvette, vil det også blive eksporteret. For første gang vil have versioner med højrestyret, noget uden fortilfælde i Corvettens historie.

Denne Corvette Stingray er kun begyndelsen, med flere versioner planlagt, som en allerede bekræftet roadster; og flere motorer, som endda kunne være hybrider, garanterer en kørende foraksel, stoler på rygterne fra de nordamerikanske medier.

Læs mere