Hyundai Bayon. En "lillebror" kommer til Kauai

Anonim

Hyundais SUV/Crossover-sortiment er klar til at vokse, og den Hyundai Bayon skal være dit seneste medlem.

Mest sandsynligt baseret på platformen for den nye Hyundai i20, ser Bayon sit navn inspireret af den franske by Bayonne (beliggende mellem Atlanterhavet og Pyrenæerne) og vil ifølge det sydkoreanske mærke være et produkt, der hovedsageligt fokuserer på det europæiske marked.

Bayon, som er planlagt til lancering i første halvdel af 2021, vil positionere sig under Kauai i Hyundais sortiment og tjene som en startmodel for en SUV/Crossover-serie, der i Europa også byder på Tucson, Santa Fe og Nexus.

Hyundai Kauai
Nyrenoveret, Kauai vil i 2021 byde velkommen til en "yngre bror".

Ved at lancere en ny B-segment model som grundlaget for vores SUV-sortiment ser vi en stor mulighed for at reagere endnu bedre på europæiske kunders efterspørgsel.

Andreas-Christoph Hofmann, Vice President for Marketing og Produkt, Hyundai

Hvad kan man forvente af Bayon?

Indtil videre har Hyundai ikke afsløret flere oplysninger eller flere billeder af Bayon end den teaser, vi viste dig. Alligevel, givet din platform er der nogle ting, der virker rigtige.

Abonner på vores nyhedsbrev

Den første har at gøre med mekanikken, som Hyundai Bayon bliver nødt til at bruge. Da den vil dele platformen med i20, bør den også dele de samme motorer.

Det betyder, at Hyundai Bayon formentlig vil have tjenester fra 1,2 MPi med 84 hk og fem-trins manuel gearkasse og 1,0 T-GDi med 100 hk eller 120 hk som er forbundet med et 48 V mild-hybrid system (standard på den kraftigere version, eventuelt på den mindre kraftfulde), og som er koblet til en syvtrins dobbeltkoblingsautomatgearkasse eller en intelligent sekstrins manuel (iMT) gearkasse hastigheder.

For det andet er det meget usandsynligt, at der vil være en 100% elektrisk version af Bayon - det er heller ikke planlagt i øjeblikket for den nye i20 - hvor pladsen delvist bliver fyldt af Kauai Electric, og det vil blive suppleret med den nye IONIQ 5 (ankommer i 2021).

Endelig er det tilbage at se, hvad der bliver skæbnen for den Active-variant, som i20 havde i den generation, der nu holder op med at fungere. Vil Bayon indtage sin plads, eller vil vi se Hyundai gøre som den Ford, der markedsfører Fiesta Active, selv med Puma og EcoSport i samme segment?

Læs mere