Kold start. Travis Pastrana og Subaru WRX STI ødelægger Mt. Washington-ramperekorden

Anonim

Det er måske ikke så populært som Pikes Peak, men Mount Washington-rampen er den ældste stigning i Nordamerika. Måske af denne grund ringede Subaru til den kendte kører Travis Pastrana og betroede ham en vigtig mission: at slå rekorden for denne stigning med sin WRX STI.

Bestilt og... færdig. Ved rattet af en væsentligt modificeret Subaru WRX STI og leverede 875 hk kraft fuldførte den amerikanske pilot den 12,2 km lange stigning til Mount Washington (placeret i New Hampshire) i 5 min 28,67 sek.

Det er 16,05s mindre i forhold til den gamle bedste rekord, der blev sat i 2017, og som også var blevet etableret med en WRX STI, omend lidt mindre kraftfuld (600 hk).

Travis Pastrana Subaru Mount Washington

Ud over de svimlende kurver og den højde, du klatrer op (denne bakke er 1917 m høj), er vejen til toppen blandet — den har strækninger af asfalt og jord — hvilket gjorde Pastranas mission endnu sværere, et rigtigt køreskue.

Så du ved, hvad jeg taler om (eller skriver...) Jeg inviterer dig til at se videoen af den hektiske stigning, der vandt rekorden på Mount Washington Hillclimb til Pastrana og "hans" Subaru WRX STI:

Om "Koldstarten". Fra mandag til fredag på Razão Automóvel er der "koldstart" kl. 8.30. Mens du nipper til din kaffe eller samler mod til at starte dagen, skal du holde dig opdateret med interessante fakta, historiske fakta og relevante videoer fra bilverdenen. Alt sammen med mindre end 200 ord.

Læs mere