Det er 35 år siden, at Nissan Patrol begyndte at blive produceret i Europa

Anonim

Hvis du er fan af terrængående køretøjer, er jeg sikker på navnet Nissan Patrol det er ikke mærkeligt for dig. Hvad du måske ikke ved er, at den berømte japanske jeep var den første Nissan-model, der blev produceret i Europa , mere præcist i Spanien.

Den første Nissan Patrol med den fremstillede i Europa segl kom ud af produktionslinjen i 1983, og fra da og frem til 2001 blev 196 tusinde enheder af modellen produceret på Nissan-fabrikken i Barcelona, som også blev solgt som Ebro Patrol. For at få en idé om modellens succes i nabolandet, i 1988 hver anden jeep, der blev solgt i Spanien, var en Nissan Patrol.

Udover Nissan Patrol blev Terrano II også produceret i Barcelona. I alt mellem 1993 og 2005 rullede 375 tusind Terrano II-enheder af Nissans produktionslinje i Barcelona. Nissan Navara, Renault Alaskan og Mercedes-Benz X-Class produceres i øjeblikket på denne fabrik.

Nissan Patrol
Infotainment system? Nissan Patrol vidste ikke hvad det var, det tætteste de kom på det var CB-radioen som mange modtog.

Nissan Patrol Generations

Det første billede, der kommer til at tænke på, når du hører navnet Nissan Patrol, er højst sandsynligt billedet af modellens tredje generation (eller en Patrol GR), netop det, der blev produceret i Spanien i 18 år. Navnet Patrol er dog meget ældre med dets oprindelse tilbage til 1951.

Abonner på vores Youtube-kanal

Den første generation Patrol (4W60) dukkede op på det japanske marked i 1951 og blev markedsført indtil 1960. Æstetisk lagde den ikke skjul på inspirationen fra Jeep Willys og var tilgængelig i tre- og femdørs udgaver.

Nissan Patrol
Dette var den første generation af Patruljen. Leder det ikke tankerne hen på nogen model?

Anden generation (160 og 260) var den længste på markedet (mellem 1960 og 1987) og havde forskellige karrosserimuligheder. Æstetisk ændrede det inspiration fra Willys til et mere originalt look.

Nissan Patrol
Anden generation af Nissan Patrol var i produktion mellem 1960 og 1980.

Tredje generation er den, vi kender bedst, og som også blev produceret i Spanien. Den blev lanceret i 1980 og blev produceret indtil 2001 og gennemgik nogle æstetiske renoveringer, såsom vedtagelse af firkantede forlygter i stedet for de originale runde.

Nissan Patrol

Dette er sandsynligvis den bedst kendte generation af Patrol i Portugal.

Fjerde generation var kendt for os som Patrol GR og var på markedet mellem 1987 og 1997 (den erstattede aldrig tredje generation som planlagt). Femte generation var den sidste, der blev solgt her og fik også navnet Patrol GR, der er produceret siden 1997 og frem til i dag (men kun til nogle markeder).

Nissan Patrol GR

Her er et sjældent syn. En helt original Nissan Patrol GR.

Den sjette og sidste generation af Nissan Patrol blev udgivet i 2010, og vi fik den ikke at vide mere. Du har dog sikkert hørt om Nismo-versionen af den seneste generation af den berømte japanske jeep.

Nissan Patrol

Den sidste (og nuværende) generation af Nissan Patrol blev ikke solgt her. Men på markeder som russisk, australsk eller UAE har den kendt succes.

Læs mere