Toyota vil fejre 100 løb ved WEC i det næste løb i Portimão

Anonim

Når Toyota GR010 Hybrid over for 8 Hours of Portimão næste weekend (12. og 13. juni), vil det japanske mærkes hyperbil gøre meget mere end blot at konkurrere i anden runde af World Endurance Championship (WEC).

Det er trods alt i Portimão, at Toyota vil fejre 100 løb afholdt i World Endurance Championship og underskrive endnu et kapitel i en historie, der begyndte i 1983 med Toyota 83C.

Autódromo Internacional do Algarve (AIA) får også relevans for at være en slags "andet hjem" for Toyota: kredsløbet er blevet brugt til at udvikle sine konkurrenceprototyper i de senere år.

Toyota GR010 Hybrid
Dette billede bedrager ikke, den nye GR010 Hybrid blev testet på "vores" kredsløb i Portimão.

Et "familie" kredsløb

På trods af at Portimão Circuit er en rookie på WEC-kalenderen - det vil være den 21. bane, hvor Toyota-prototyper vil køre siden mærkets debut i dette mesterskab - er den portugisiske bane som nævnt ikke ukendt for Toyota Gazoo Racing og efter sejren i sæsonens første løb på Spa-Francorchamps ankommer det japanske hold til vores land med berettigede ambitioner.

Verdensmester i titel, Toyota møder rivaler i Algarve som Scuderia Cameron Glickenhaus og Alpine (begge med kun én bil i konkurrencen). For at møde dem vil Toyota Gazoo Racing stille to GR10 Hybrider op.

Den første, med nummer 8, tilhører lederne af kørermesterskabet, trioen Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima og Brendon Hartley. I Toyota nr. 7 stiller titelmestrene op, kørerne Mike Conway, Kamui Kobayashi og José María López, som sluttede det første løb på tredjepladsen.

Toyota Dome 84C
Toyota Tom 84C, Toyotas andet "våben" i udholdenhedskonkurrencens "krig".

en lang gåtur

Med 99 løb spillet i World Endurance Championship har Toyota i alt 31 sejre og 78 podier i 56 løb.

Selvom debuten fandt sted i 1983, tog det 1992, og det japanske mærkes tredje hele sæson i mesterskabet, at se Toyotas farver på den højeste plads på podiet, med sejren af TS010 på Monza.

Toyota TS010
TS010, som Toyota vandt sin første World Endurance Championship-sejr med.

Siden da har schweiziske Sébastien Buemi etableret sig som den kører med flest sejre for Toyota i mesterskabet (18 sejre) og den, der oftest tog kontrollen over en prototype af det japanske mærke, med 60 løb spillet indtil videre.

Efter tre dages kørsel i en lastbil kom Toyota GR010 Hybrid på banen fredag eftermiddag med deres første træningssession. Kvalifikationen er planlagt til lørdag og søndag klokken 11 starter Toyotas 100. løb i World Endurance Championship.

Læs mere