Efterfølgeren til Alpine A110 vil være elektrisk og udviklet med Lotus

Anonim

DET Alpine A110 det betød det franske sportsvognsmærkes tilbagevenden til rampelyset... og sikke en tilbagevenden(!) - en forfriskende sten i dammen, hvor de kompakte dimensioner og den lave vægt var mere fremtrædende end ren kraft.

Det så ud til at være begyndelsen på en smuk historie, en ny mulighed for Alpine, men det tog ikke lang tid at sætte spørgsmålstegn ved mærkets overlevelse i fremtiden. Ikke alene gik moderhuset (Renault) igennem vanskeligheder - og begyndte et dybtgående omkostningsbesparelsesprogram - men pandemien, der stadig påvirker planeten så meget, ødelagde de kommercielle forventninger til den nye model, hvilket tvang en gennemgang dybt ind i fremtidige planer.

Men i går, med præsentationen af Renaulution — den nye genopretning og strategiske plan for fremtiden for hele Renault-koncernen — Alpines fremtid er ikke kun sikret, dens betydning inden for koncernen vil være større end hidtil.

Alpine A521

Alpine farver til din A521 Formel 1 bil

Farvel Renault Sport

Alpine bliver en af de fire annoncerede forretningsenheder - de andre vil være Renault, Dacia-Lada og Mobilize - hvilket betyder "fusionen" af Alpine Cars, Renault Sport Cars og Renault Sport Racing (konkurrencedivision) i en enkelt enhed. Derudover vil tilstedeværelsen af Renault i Formel 1 blive lavet af Alpine-mærket i år.

Abonner på vores nyhedsbrev

Vi vil således have en stærkere alpin med større medieeksponering på den globale scene, som det hedder i en erklæring: "en enhed, der kombinerer den unikke ingeniørmæssige knowhow fra Renault Sport Cars og Renault Sport Racing, Dieppe-fabrikken, Formel 1-mediet eksponering og arven fra Alpine-mærket”.

Alpine A521

"Den nye Alpine enhed kombinerer tre brands med forskellige aktiver og områder af ekspertise til fordel for en enkelt, selvstændig virksomhed. 'Know-how'en i vores Dieppe-fabrik og den tekniske ekspertise hos vores F1- og Renault Sport-hold vil skinne med vores 100 % elektriske og teknologiske udvalg, og dermed forankre 'Alpine'-navnet i fremtiden. Vi vil være på skinnerne og på vejene, autentisk, med den højeste teknologi, og vi vil være forstyrrende og passionerede."

Laurent Rossi, generaldirektør for Alpine

Alpine 100% elektrisk

Selv når man tager i betragtning, at Formel 1 ikke vil blive 100 % elektrisk i løbet af det årti, der nu begynder – fokus er fortsat på hybridisering og fremtidig brug af biobrændstoffer – og at disciplinen vil have "en central rolle i brands sportsstrategi", siger Alpines. fremtidige vejmodeller vil kun være elektriske - selv efterfølgeren til Alpine A110 vil være elektrisk...

Alpine A110
Alpine A110

Efterfølgeren til Alpine A110 er stadig et par år væk - intet er blevet annonceret med hensyn til timing eller specifikationer - men når den kommer, vil den være helt elektrisk. I den forstand gik det franske firma Alpine sammen med det britiske Lotus for at udvikle en ny 100 % elektrisk sportsvogn (blandt andre mulige samarbejdsområder). For nu er Alpine og Lotus ved at forberede en feasibility-undersøgelse for ingeniør- og designområderne.

I betragtning af de to mærkers fokus på letheden i deres forslag, bliver det interessant at se, hvordan dette udmønter sig i adoptionen af tung elektrisk teknologi.

Nyhederne er ikke begrænset til en ny "fra bunden" sportsvogn. Yderligere to nye Alpiner er blevet annonceret for de næste par år: en (uventet) hot hatch og en (anmeldt) crossover - naturligvis begge 100% elektriske. Begge vil udnytte potentialet i synergier inden for Renault-gruppen og med Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancen, ikke kun for at optimere omkostningerne, men også for at nå mærkets rentabilitetsmål i 2025 (som inkluderer investering i konkurrence).

Renault Zoe e-Sport
Renault Zoe e-Sport, 2017. 462 hk og 640 Nm; 3,2 s fra 0-100 km/t; mindre end 10 sekunder for at nå 208 km/t. Det tætteste vi kom på Renault om, hvad der kunne være en (mega) elektrisk hot hatch.

Fra den fremtidige elektriske hot hatch vil den blive placeret i B-segmentet, baseret på Alianças CMF-B EV-platform. Dens dimensioner burde ikke være langt fra dem, vi ser på Zoe eller Clio, men den nye Alpine hot hatch burde ikke være en mere sporty version af disse modeller, men noget anderledes.

Alpine-mærket elektrisk crossover, som har været rygter og annonceret i mange år, ser nu ud til at være tættere på end nogensinde. Den vil bygge videre på den nye CMF-EV-platform, vi så i Mégane eVision-konceptet og i Ariya, Nissans nye elektriske SUV. Som med de to andre annoncerede modeller er der endnu ingen specifikationer eller en mulig udgivelsesdato.

Læs mere