Porsche 935 af skuespilleren og piloten Paul Newman på auktion

Anonim

Nej, vi tog ikke fejl af navnet. Paul Newman var udover skuespil også pilot i Le Mans 24 timer. Denne Porsche 935 var bilen, hvor den debuterede i løbet og er på auktion.

Selvom filmstjernens racerkarriere er tættere forbundet med Datsun og Nissan, var det med Stuttgart-mærket, at Newman fik sin debut i udholdenhedsløbet. Ved rattet af Porsche 935 tog skuespilleren den sejrrige andenplads (1979) med hjælp fra co-driverne Dick Barbour og Rolf Stommelen.

Auktionshuset Gooding & Co har meddelt, at det vil sælge denne Porsche 935 med stelnummer 009 00030 til én heldig byder. Der er endnu ingen prisoverslag, men vi kan forvente værdier fra fire til fem millioner euro.

RELATERET: Porsche 924 Carrera GTR på auktion

Efter at have indtaget andenpladsen i løbet i 1979 tilføjede Porsche 935 stadig yderligere to guldplaceringer. I 1981, styret af Bobby Rahal, Brian Redman og Bob Garretson og i 1982, med Wayne Baker, Jim Mullen og Kees Nierop ved rattet. Under disse sidste to datoer var Porsche 935 den eneste bil, som Apple Computers nogensinde har sponsoreret.

Porsche 935-Apple

IKKE MÅ SIKKES: Moderne biler ligner min svigermor

I 2006 restaurerede Paul Willison – kendt som Stuttgarts modelrestaureringsguru – det til det originale design (fremhævet billede), hvilket gav ham en pris i sin klasse ved Amelia Concurs d'Elegance 2007.

Auktionen finder sted i løbet af august måned i Pebble Beach, Californien. Endnu en god grund til at sige farvel til feriepenge...

Billede: Gooding & Co

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere