Opel Corsa GSi. Er et akronym nok?

Anonim

I mange år var de mest sporty Opel'er kendt under et akronym: GSi. Først brugt på Kadett i 1984, var det først i 1987, at den kom på Corsa, og blev straks synonym med de mere sporty versioner af den tyske SUV.

Men i årenes løb og fremkomsten af et endnu mere radikalt akronym, OPC (synonym med Opel Performance Center), har forkortelsen GSi mistet sin plads, og på trods af at det fortsatte med at optræde i alle generationer af Corsa, ville det til sidst forsvinde i 2012 .

Genopstået af Insignia GSi i 2017, er akronymet, der stadig forbindes med små Opel Corsa A'er med en fremtrædende forkofanger og tre-eger hjul, vendt tilbage til Corsa-serien.

Derfor gik Diogo Teixeira for at se, i hvilket omfang Corsa GSi den har stadig en plads blandt moderne lommeraketter i endnu en video fra vores YouTube-kanal.

Abonner på vores Youtube-kanal.

Udstyret med motor 1,4 l turbo, der kan yde 150 hk og 220 Nm af drejningsmoment kombineret med en sekstrins manuel gearkasse og Corsa GSi møder 0 til 100 km/t på 8,9 s og når 207 km/t , hvilket igen gør akronymet GSi synonymt med den mere sporty version af den tyske SUV.

Æstetisk ser den Corsa GSi, som Diogo testede, ud til at have hentet inspiration fra sine forfædre, og den fremstår i en prangende gul, der minder os om den første generation af den tyske lommeraket og byder på detaljer såsom fronten af den forsvundne Corsa OPC eller bagkrogen. .

Abonner på vores nyhedsbrev

Opel Corsa GSi
Det centrale udstødningsrør på Corsa OPC er forsvundet fra GSi, hvilket giver plads til et diskret kromudstødningsrør.

Indvendigt får Corsa GSi, som du kan se i vores video, et meget mere diskret udseende, og det er endda nemt at forveksle det med en "normal" udgave af denne sjette generation af Opel Corsa.

Opel Corsa GSi
Interiøret i Corsa GSi er ret diskret, hvor initialerne ikke engang vises på rattet.

Endelig, og da vi taler om en hot hatch, i dynamiske termer, og på trods af, at chassiset oprindeligt dukkede op i 2006 (ja, det er det samme, der blev brugt af Corsa D og den forsvundne Fiat Punto), virker Corsa GSi stadig komme godt ud af det med snoede veje, selv under hensyntagen til den ukommunikative kørsel.

Læs mere