BMW og Mercedes-Benz sammen... i et mobilitetsfirma

Anonim

Nej, den Mercedes-Benz og BMW ikke planlægger at udvikle en bil sammen. Hvad de to tyske mærker planlægger at skabe er et mobilitetsfirma som søger at "fokusere på at sikre forbrugernes frihed inden for bymobilitet".

Indtil nu havde Daimler AG (ejer af Mercedes-Benz) og BMW Group ventet på, at de amerikanske konkurrencemyndigheder skulle godkende joint venturet mellem de to selskaber. Nu hvor denne godkendelse er givet, er planen at indgå aftalen inden den 31. januar næste år.

Når aftalen er afsluttet, forventes det nye mobilitetsselskab, der er et resultat af joint venture mellem Daimler AG og BMW Group, at præsentere de næste trin i sin markedsimplementeringsplan. Målet er ifølge en erklæring fra Daimler AG "at skabe den mest attraktive og forståelige mobilitetsløsning for et bedre liv i en forbundet verden".

Daimler AG og BMW Group
Mobilitetsfirmaet, som Daimler AG og BMW Group ønsker at skabe, vil samle forskellige mobilitetstjenester under ét "tag".

Joint venture-tjenesterne

Joint venturet, som ejes i lige dele af de to virksomheder, har til hensigt at forene delebilstjenester, TVDE (transport i et køretøj uden karakter baseret på en elektronisk platform), parkerings-, opladnings- og endda multimodale transportsystemer i en enkelt kilde.

Abonner på vores Youtube-kanal

Under samme mobilitetsselskab vil således delebilstjenester allerede være tilgængelige såsom Car2Go og Drive Now; TVDE-tjenester, der tilbydes af mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi og Beat; parkeringstjenester såsom ParkNow eller Parkmobile Group/Parkmobile LLC; opladningstjenester såsom ChargeNow og Digital Charging Solutions.

Ud over disse har joint venturet også til hensigt at omfatte multimodale transporttjenester, der er tilgængelige gennem moovel og ReachNow, som tillader kombinationen af delebiler, cykeludlejning og endda offentlige transporttjenester, hvilket tillader planlægning og betaling gennem applikationen.

For at få en idé om omfanget af nogle af de tjenester, som dette joint venture vil omfatte, Car2Go og DriveNow driver i øjeblikket 20.000 biler i 30 byer , har de TVDE-tjenester, som det nye selskab vil omfatte 250 tusind konduktører , parkeringstjenester er tilgængelige kl 1100 byer og ladenetværket skal give nem adgang (med placering, opladning og betaling inkluderet) til verdens største netværk af offentlige ladestandere.

Læs mere