Ny Toyota Yaris (2020). Første test i PORTUGAL

Anonim

Vi var til stede ved dens første statiske afsløring, men nu har vi endelig været i stand til at lede det nye Toyota Yaris , fjerde generation af den japanske SUV, måske den, der har skabt mest nysgerrighed, selv for den måde, Toyota greb udviklingen an.

Efter præsident Akio Toyodas ordrer holdt den nye Yaris også op med at være en "kedelig Toyota".

Der er et klart snit med forgængerne, hvor den nye Toyota Yaris er kortere og bredere og marginalt kortere end forgængeren, på trods af at akselafstanden er vokset med 50 mm. Med andre ord er proportionerne markant anderledes - mere "musklede" og mere dynamiske linjer, men også noget mere generiske.

Toyota Yaris 2020

Hoveddriveren i denne "revolution" er TNGA (Toyota New Global Architecture), her i sin GA-B-variant, som også fundamentalt påvirker førerens positionering - 60 mm længere tilbage end før, der er mere i midten af bilen. Føreren sidder også lavere, hvilket bidrager til et tyngdepunkt 15 mm tættere på jorden.

Derudover har den nye GA-B fordelen ved at øge den strukturelle stivhed med 35 % i forhold til sin forgænger, hvilket teoretisk vil give affjedringen et stærkere fundament til at fungere bedre.

Abonner på vores nyhedsbrev

Affjedringene har, på trods af at de har samme layout som forgængeren - MacPherson foran og torsionsstang bagtil - fået nye forankringspunkter og mere stive elementer, hvilket sikrer mere effektivitet, selv når chassiset er mere krævende. Er det virkelig sådan?

Diogo ledede en præproduktionsenhed af den nye Toyota Yaris i Portugal - endnu en international præsentation i vores land - og det første indtryk bag hans ratt er lovende. Du lærer også andre aspekter af den nye Yaris at kende, såsom meget af det udstyr, der vil være til stede i det fremtidige sortiment:

Hvornår ankommer du til Portugal?

Den nye Toyota Yaris er planlagt til at ankomme til Portugal næste juli, med to motorer bekræftet. DET hybrid , som har en hidtil uset 1,5 l tre-cylindret motor, der arbejder efter den mest effektive Atkinson-cyklus, hvilket retfærdiggør benchmark-effektiviteten på 40 %; det er en 1.0 ren benzin tre-cylindret motor — denne generation vil ikke have diesel.

Med hensyn til priser vil disse først blive fremrykket tættere på startdatoen for kommercialisering af den nye model.

Og selvfølgelig kunne vi ikke glemme det "bombastiske" GR Yaris , den anabolske version, der ser ud til at være kommet lige ud af WRC på vejene:

Læs mere