Kan du stole på førerassistentsystemerne?

Anonim

Nordamerikansk non-profit organisation, grundlagt af bilforsikringsselskaber, besluttede Insurance Institute for Highway Safety (Insurance Institute for Highway Safety, på engelsk eller IIHS) at teste effektiviteten af de nuværende systemer til køreassistance.

Sæt på prøve blev således 2017 BMW 5-serie , udstyret med "Køreassistent Plus"; Det 2017 Mercedes-Benz E-Klasse , med "Drive Pilot"; Det Volvo S90 2018 , med "Pilot Assist"; ud over Tesla Model S 2016 og Model 3 2018 , begge med "Autopilot" (henholdsvis version 8.1 og 7.1). Modeller, der desuden allerede havde set de respektive køreassistentsystemer, klassificeret som "Superior" af IIHS.

del af opkaldet Niveau 2 af Autonom kørsel , synonymt med teknologier, der er i stand til at accelerere, bremse og endda ændre retning, uden førerens indgriben, sandheden er, at de test, som IIHS har udført, vil have ført til den konklusion, at i modsætning til, hvad der ofte annonceres, er disse løsninger stadig ikke pålidelige erstatning for menneskelige chauffører.

Volvo S90 Udvendig registrering af store dyr
Selvom den er sikker, var Volvo S90 den mest brydsomme model i IIHS-test på nødbremsning

Vi abonnerer ikke på ideen om, at nogen af de analyserede systemer er pålidelige. Som sådan skal chauffører forblive på vagt, selv når disse systemer er i brug.

David Zuby, forskningsdirektør hos IIHS
BMW 5-serie
Den testede Series 5 tilhører stadig den forrige generation (F10)

Et problem kaldet automatisk bremsning

Først analyseret i et lukket kredsløb gennem fire forskellige situationer, med det formål at forbedre evalueringskapaciteten af systemer som f.eks. Adaptiv fartpilot (ACC) Eller den Autonom nødbremsning , IIHS fremhæver ydeevnefejlene, især af Teslas autonome bremsesystem. Værre lydhør end f.eks. BMW 5-serie og Mercedes-Benz E-Klasse-systemerne - de glatteste og mest progressive - selvom Model 3 og Model S altid bremser hurtigere.

Volvo S90 var derimod mere brysk i sin præstation, både med ACC på og med nødbremsen, selvom den aldrig ramte forankørende køretøjer, uanset om den var immobiliseret eller cirkulerede ved forskellige hastigheder.

Mercedes-Benz E-Klasse 2017
Mercedes-Benz E-Klasse har et af de mest pålidelige vognbanevedligeholdelsessystemer. På billedet E-Klasse Coupé

Alligevel vil ingen af modellerne have været i stand til at svare bekræftende, i alle de oprettede scenarier, der involverer et andet køretøj immobiliseret på kørebanen, med undtagelse af Tesla Model 3. Det eneste forslag at kunne opfylde, autonomt og sikkert , i alt 12 stop over testens 289 km. Også selvom, i syv af dem, resultatet af en falsk alarm, da skyggerne af træer på vejen blev opdaget som potentielle forhindringer.

Det er ikke korrekt, at en forsigtig bremsesituation ses som bevis på bedre detektering af forankrede køretøjer, selvom det også kunne have denne fortolkning. Faktisk vil der være behov for flere tests, før vi kan lave denne kamp.

David Zuby, forskningsdirektør hos IIHS

Banevedligeholdelse

Lignende tvivl rejste vejbanevedligeholdelsessystemerne, og IIHS fremhævede i dette kapitel ydeevnen af Teslas Autosteer-system. Som, på Model 3, var i stand til at reagere sikkert på alle seks forsøg fra hver af de tre sektioner af en vej med kurver (18 forsøg i alt), og aldrig lod bilen forlade sin vognbane.

Men udsat for den samme test opnåede AutoSteer fra Tesla Model S ikke længere den samme ydeevne, da den én gang havde ladet bilen gå ud over den centrale linje.

Tesla Model 3
Tesla Model 3 var den eneste model i testen, der kunne blive i vognbanen, i alle forudsete situationer.

Hvad angår de andre mærkers systemer, formåede den autonome vedligeholdelsesteknologi i vognbanen i Mercedes-Benz og Volvos tilfælde kun at reagere positivt i ni af de 17 forsøg, mens BMW's kun lykkedes i tre af de 16. forsøg.

Klatring af bakker, større fare

Ved at sætte disse resultater sammen, vil IIHS derefter have testet de samme systemer igen, men på en vejsektion med bakker - tre i alt, med forskellige skråninger. Når de bestiger bakken, er køreassistentsystemerne ikke længere i stand til at "se" afmærkningerne på vejen - som de baserer meget af deres drift på - ud over toppen af bakken, og bliver "tabt", nogle gange uden at vide, hvordan de skal handle .

Når først testene er blevet udført, vil Tesla Model 3 endnu en gang have opnået den bedste ydeevne af alle modellerne under analyse, ved at miste sin bane i blot et af gennemløbene.

Mercedes-Benz E-Klasse registrerede i alt 15 positive præstationer, i alt 18 forsøg, mens Volvo S90 havde ni succeser i 16 passager. Endelig vil den anden Tesla under revision, Model S, have gennemført denne test med 5 positive ud af 18, mens BMW 5-serien ikke vil have opnået en eneste positiv beståelse ud af 14 forsøg.

IIHS testresultater for vognbanevedligeholdelsessystemet på en vej med tre kurver og tre bakker:

Antal gange køretøjet...
overlejret linje rørt linje deaktiveret system forblev

mellem linjer

buet i bakker buet i bakker buet i bakker buet i bakker
BMW 5-serie 3 6 1 1 9 7 3 0
Mercedes-Benz E-Klasse to 1 5 1 1 1 9 15
Tesla Model 3 0 0 0 1 0 0 18 17
Tesla Model S 1 12 0 1 0 0 17 5
Volvo S90 8 to 0 1 0 4 9 9

Tesla fejler mindre... men med større fare

Men hvis Tesla ser ud til at have en fordel i forhold til europæiske konkurrenter i disse IIHS-tests, fremhæver kroppen også det faktum, at både Model 3 og Model S er de modeller, der har registreret de mest dramatiske fejl. Især da de var de eneste, der ikke var i stand til at undgå en kollision med et køretøj, der var immobiliseret på kørebanen, på et tidspunkt, hvor ingeniører testede ydeevnen af de respektive autonome nødbremsesystemer.

Tesla Model S
Tesla Model S og Model 3 var de eneste modeller i testen, der ikke var i stand til at undgå en kollision med en ubevægelig forhindring

Selvom disse resultater allerede er blevet indsamlet, nægter IIHS at udarbejde nogen klassifikation relateret til pålideligheden af sikkerhedssystemer på nuværende tidspunkt. At forsvare behovet for at udføre flere tests med henblik på at udarbejde et sæt analysestandarder, før man kan kvalificere de forskellige teknologier.

Vi kan stadig ikke rigtig sige, hvilket mærke der var i stand til at implementere, på en mere sikker måde, niveau 2 af autonom kørsel. Det er dog vigtigt at understrege, at ingen af de testede løsninger er i stand til at køre alene, uden førerens opmærksomhed. Som sådan eksisterer et autonomt masseproduktionskøretøj, der er i stand til at køre hvor som helst og når som helst, endnu ikke, og det vil det heller ikke eksistere i den nærmeste fremtid. Sandheden er, at vi ikke er der endnu

David Zuby, forskningsdirektør hos IIHS

Læs mere