RS 3 (NEDC) versus RS 3 (WLTP). Mindre emissioner, mindre ydeevne?

Anonim

Denne dragrace, eller starttest, har til formål at demonstrere, hvordan introduktionen af WLTP kan have påvirket bilernes ydeevne. Til at udføre det brugte Carwow et par Audi RS 3 — femcylindret række, 2,5 l, turbo, der yder 400 hk og 480 Nm, firehjulstræk og syvtrins DSG-gearkasse.

Valget til den hotte mega-luge af ringemærket er ikke uskyldigt. Audi RS 3 var den første i sit segment, der nåede 400 hk mærket, hvilket kombineret med firehjulstræk gjorde den til en frygtet rival i disse tests, selv når den blev stillet i konfrontation med maskiner med overlegen feedback.

Det var i hvert fald tilfældet indtil introduktionen af WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) i september 2018, der satte en stopper for lasso NEDC-cyklussen (New European Driving Cycle).

Audi RS 3
Gå til vores Youtube-kanal og husk vores test på RS 3.

For ikke kun at overholde den strengeste Euro6D-TEMP-emissionsstandard, men også med den strengeste WLTP-testcyklus, tilføjede Audi et partikelfilter til sin penta-cylinder, og siden da ser det ud til, at RS 3 har mistet noget "lunge". ” i denne type test, noget bekræftet af Carwow i de mange starttest, der allerede er udført.

Abonner på vores nyhedsbrev

Er det virkelig sådan? For at afgøre, om det på grund af WLTP og indførelsen af partikelfilteret i benzinmotoren påvirkede ydeevnen, samlede Carwow to Audi RS 3. Den seneste, med partikelfilter og dets forgænger, pre-WLTP, uden filter af partikler. Tid til at tage testen af ni:

Når alt kommer til alt, hvad blev der konkluderet? Tja... en teknisk uafgjort ser ud til at være dagens orden. På trods af uoverensstemmelsen i... volumen mellem de to servicedrivere - Mat Watson og Yanni (fra Yiannimize-kanalen) - selv når de skifter maskine, holder resultaterne.

Begge Audi RS 3'ere præsterer identiske eller meget tætte tider i de klassiske 400 m af dette løb - mellem 12,4 sek. og 12,5 sek. - hvor vinderen ikke har mere end en "næse" forskel eller lidt mere i betragtning af reaktionstiderne.

Det mest interessante sker under den lancerede kamp — starthastighed på 80 km/t. RS 3 med partikelfilter tager føringen i starten, men med stigningen i hastighed og også i rotation — over 225 km/t — ser RS 3 uden partikelfilter ud til at være i en liga for sig.

Samme motor, samme tal, men...

Kort sagt har den ældre RS 3 bedre nedture - bedre støvler - og bedre højder, mens den nyere, partikelfiltrerede RS 3 ser ud til at have mere kraftfulde mellemtoner.

Noget, der kunne bekræftes på powerbanken - begge modeller opnåede de annoncerede effekttal, dog fortæller deres kraft- og drejningsmomentkurver noget forskellige historier.

Audi RS 3 "ufiltreret" producerer mere drejningsmoment på lavt niveau, men opnår et "flat punkt" eller et lille plateau omkring 3500 o/min, noget der ikke sker i dens nyere "bror". RS 3 med partikelfilter starter ikke så godt, men den når maksimalt drejningsmoment omkring 4000 rpm, næsten 1000 rpm mindre end den anden RS 3, hvilket retfærdiggør dens fordel i mellemhastigheder.

På højder opdager du også, hvorfor den ældre RS 3 formår at trække sig så let væk. Drejningsmomentet ved højere regimer falder ikke så kraftigt, og desuden ser det ud til, at RS 3 med partikelfilter også har et lille brud (flad plet) i effektkurven ved højere regimer, hvilket udvider fordelen for rivalen lejlighedsvis.

Audi RS 3

Med andre ord ender partikelfilteret med at blive endnu en "hinder" i strømmen af udstødningsgasser (det genererer mere modtryk), hvilket bidrager til manglen på "lunge" ved høje hastigheder. Med introduktionen af partikelfilteret synes re-mappingen af den penta-cylindriske at have favoriseret medium-regimerne (de mest brugte motorhastigheder ved almindelig brug) for at kompensere for de øgede vejrtrækningsbesvær under høje vejrtrækninger.

Påvirker introduktionen af WLTP et køretøjs ydeevne? Uden tvivl, selvom det, som vi kan se, er muligt med en ny kortlægning at overvinde nogle af de verificerede mangler, hvilket garanterer identiske ydelser eller meget tæt på den for de samme modeller uden de førnævnte.

Læs mere