Skoda Kodiaq RS ankommer til Paris med rekord i "grønt helvede"

Anonim

Efter at være blevet den hurtigste 7-personers SUV på Nürburgring (med en tid på 9 min. 29,84 sek.), Skoda Kodiaq RS blev vist for offentligheden i salonen i Paris.

Med den mest kraftfulde dieselmotor i Skodas historie er den nye Kodiaq RS den første SUV fra det tjekkiske mærke, der modtager det akronym, der er synonymt med mere ydeevne.

Motoren, der driver Kodiaq RS, tilhører naturligvis Volkswagen-gruppens orgelbank. Skoda Kodiaq RS har den 2.0 biturbo under motorhjelmen, som vi også finder på Passat og Tiguan.

Skoda Kodiaq RS

Strøm er ikke nok til at slå rekorder

Ved at bruge 2.0 biturbo har Kodiaq nu 240 hk og et anslået drejningsmoment på 500 Nm (ingen officielle data endnu, men det anslås, at det er tæt på værdien præsenteret af "fætrene" Passat og Tiguan med samme motor), der giver dig mulighed for at gå fra 0 til 100 km/t på kun 7 s og nå en maksimal hastighed på 220 km/t.

Ud over en ny motor, bragte RS-"behandlingen" til Kodiaq også firehjulstræk, chassis dynamisk kontrol (Dynamic Chassis Control (DCC)) og progressiv styring. Ud over de mekaniske ændringer fik den tjekkiske SUV en række nyt udstyr og visuelle detaljer for at give den et sporty look.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Og hvis du er en af dem, der ikke kan lide at høre raslen fra en Diesel i en sportsvogn, tænkte Skoda på dig. Kodiaq RS er som standard udstyret med Dynamic Sound Boost-systemet, som ifølge mærket forbedrer motorlyden og fremhæver den.

Se detaljerne, der markerer den nye Skoda Kodiaq RS i galleriet:

Skoda Kodiaq RS

Kodiaq RS modtog 20" hjul, det største nogensinde monteret på en Skoda

Læs mere