BMW i4 M50. Dette er den første elektriske i BMW M's historie

Anonim

Omkring to måneder efter at vi viste dig de første billeder af BMW i4, den nye 100% elektriske sedan fra den tyske producent, dukkede det første billede op på Instagram-kontoen til BMW of Bakersfield (BMW officielle distributør i Kern County, Californien) af BMW i4 M50 , den, der først bliver elektrisk udviklet af BMW M.

Det eneste billede - i mellemtiden fjernet - viser en blå i4, men mere sporty sammenlignet med andre i4'ere. Nemlig den helt sorte dobbeltnyre med et lille "M", og kofangere og fælge, der ser identiske ud med dem fra M Sport, der blev afsløret på Shanghai Motor Show.

BMW M havde allerede bekræftet udviklingen af en M Performance-version af denne elektriske sedan. Husk, at det ikke vil være en model, der kan sammenlignes med en M3/M4, men det vil forblive et trin under, hvor modeller som M340i/M440i befinder sig — deraf betegnelsen M50 og ikke i4M eller iM4.

BMW i4 M Sport
BMW i4 M Sport, præsenteret på Shanghai Motor Show, introducerede BMW M-tilbehøret til den nye i4.

Men selvom dette ikke er et "rent" M, lover det stadig ikke ringere præstationer. Og det vil være selv det mindste af problemerne for München-mærket, da denne "superelektriske" vil have en effekt på omkring 380 kW, noget i retning af 517 hk, og et drejningsmoment på 800 Nm. Det bliver det derfor ikke, svært at "få" gode præstationer fra denne i4 M50, hvis største udfordring er relateret til dens vægt, som forventes at overstige 1800 kg af den nye BMW M4.

En anden udfordring er relateret til lyden af denne M, som modsat hvad vi er vant til ikke vil stamme fra en traditionel sekscylindret in-line eller en V8, da det er en elektrisk. For at løse dette "problem" hyrede BMW den kendte komponist Hans Zimmer, en tysker, der "signerede" soundtracket til film som "Gladiator" eller "Pirates of the Caribbean".

Detaljer omkring denne model er stadig sparsomme, men det er kendt, at den vil have firehjulstræk - hvilket burde tilføje xDrive-betegnelsen til navnet - og revideret aerodynamik, som vil kunne mærkes i kofangerne, med mere udtalte monteringer, og i bagspoileren.

Den nye BMW i4 M50 forventes at blive lanceret senere i år, efter at den "konventionelle" BWW i4 er kommet på markedet.

Læs mere