Audi AI:TRAIL quattro. Er dette fremtidens SUV?

Anonim

På samme scene, hvor den afslørede for eksempel RS7 Sportback, gjorde Audi også kendt sin vision for fremtiden for terrængående køretøjer: AI:TRAIL quattro.

Fjerde medlem af en "familie af prototyper designet til at forestille sig fremtidens mobilitet (og som Aicon, AI:ME og AI:RACE prototyperne er en del af), er der ingen tvivl om, at AI:TRAIL quattroen er den mest radikale af dem alle..

På trods af at have en længde tæt på Q2 (måler 4,15 m) måler AI:TRAIL quattroen 2,15 m i bredden (meget mere end de 1,97 m præsenteret af den meget større Q7). Også på ydersiden er der enorme 22” hjul, fraværet af kofangere, den høje frihøjde (34 cm) og den store glasflade, der giver denne prototype luften af en... helikopter.

Audi AI:TRAIL quattro

Motorer, motorer overalt

For at bringe liv til AI:TRAIL quattro finder vi ikke én, ikke to, men fire elektriske motorer, som hver overfører kraften til kun ét hjul, hvilket sikrer, at Audi-prototypen har firehjulstræk og tillader de traditionelle differentialer og respektive spærringer. .

Abonner på vores nyhedsbrev

Audi Aicon

Ud over AI:TRAIL quattro tog Audi Aicon til Frankfurt...

På trods af at have en maksimal kombineret effekt på 350 kW (476 hk) og 1000 Nm drejningsmoment AI:TRAIL quattro har en tophastighed på kun 130 km/t. Dette skyldes, at dens hovedformål ikke er ydeevne på vejen, men uden for den, og til det er det nødvendigt at spare på batteriet og øge autonomien.

I fremtiden vil vi ikke længere eje og vil kun få adgang til én bil

Marc Lichte, designchef hos Audi
Audi AI:TRAIL quattro
Det ligner en barnestol, men det er det ikke. Det er faktisk et af bagsæderne på AI:TRAIL quattro.

Apropos autonomi, er AI:TRAIL quattro ifølge Audi på asfalt eller lette terrængående situationer i stand til at køre mellem kl. 400 og 500 km mellem forsendelserne . I mere krævende terrænsituationer er autonomi dog begrænset til 250 km , alle disse værdier er allerede i overensstemmelse med WLTP-cyklussen.

Teknologi mangler ikke

Det er klart, da det er en prototype, hvis der er én ting, som AI:TRAIL quattroen ikke mangler, så er det teknologi. Til at begynde med er Audi-prototypen i stand til niveau 4 autonom kørsel på asfalt (i alt terræn tager føreren kontrollen, dette selvom AI:TRAIL quattro er i stand til niveau 3 autonom kørsel på nogle grusveje).

Audi AI:TRAIL quattro.

Enkelhed er kodeordet i AI:TRAIL quattroen.

Derudover har AI:TRAIL quattro også droner på taget udstyret med lys, der kan lanceres for at lyse vejen, når man kører offroad (Audi Light Pathfinders).

Audi AI:TRAIL quattro.
"Audi Light Pathfinders" er droner, der passer på taget og fungerer som maksimale hjælpemidler.

Denne teknologiske indsats er bekræftet i interiøret, hvor reglen var at forenkle så meget som muligt og nå det punkt, hvor det typiske display, der vises foran føreren, er... hans smartphone (uden hvilken det ikke engang er muligt at bruge AI: TRAIL quattro). Også indeni er højdepunktet bagsæderne, der kan fjernes inde fra Audi-prototypen.

Læs mere