Škoda Citigo: Ny 5-dørs version

Anonim

Škoda gør klar til offentligt at afsløre den nye 5-dørs version af den kompakte Citigo på Geneve Motor Show i begyndelsen af næste marts.

Hvis du følger os på daglig basis, har du helt sikkert bemærket, at denne Helvetic-begivenhed vil bringe en masse nyheder til bilverdenen, og Citigo er blot én mere af dem...

Denne nye model repræsenterer det tjekkiske mærke Škodas indtog i city compact-segmentet – det er som bekendt en kategori, der har oplevet en enorm og hurtig vækst i den seneste tid. Škoda hævder, at "Citigo er blandt de mest kompakte modeller i sin kategori og samtidig blandt de mest rummelige".

Škoda Citigo: Ny 5-dørs version 8241_1
Sikkerheden i Citigo var, for mærkets designere, et ekstremt vigtigt aspekt, et faktum, som allerede er blevet bevist af den maksimale femstjernede score i crashtesten udført af Euro NCAP.

Den nye tjekkiske kompakt lancerer det nye Škoda-mærkelogo og deler samme platform som VW up! og Seat Mii – noget, der er ret iøjnefaldende. Ud over disse innovationer er Citigo udstyret med en ny 1,0 liters 3-cylindret motor, med to effektniveauer: 60 hk og 75 hk. Men rækkevidden fuldendes kun med den mere økologiske variant, "Green tec", med et gennemsnitligt forbrug på 4,1 liter pr. 100 km og blot 96 g/km CO2-udledning.

Citigo er allerede lanceret på det tjekkiske marked, men denne 5-dørs version vil kun være tilgængelig på resten af kontinentet – sammen med 3-dørs versionen – i midten af næste maj.

Tekst: Tiago Luís

Læs mere