Fremtiden for Mercedes-Benz. Spil på sporvogne og undermærker AMG, Maybach og G

Anonim

I en fase, hvor bilindustrien "i øjnene" på samme tid, virkningerne af en pandemi og en fase med dybtgående forandring med elektrificeringen af bilerne, Mercedes-Benz' nye strategiske plan fremstår som et "kort", der har til formål at guide det tyske mærkes skæbne i den nærmeste fremtid.

Denne plan, som blev afsløret i dag, bekræfter ikke kun Mercedes-Benz' engagement i elektrificeringen af sit sortiment, men gør også bekendt med den strategi, hvorigennem mærket har til hensigt at øge sin status som et luksusmærke, udvide sin modelportefølje og frem for alt øge overskud.

Fra nye platforme til et stærkt engagement i dets undermærker, du er opmærksom på detaljerne i Mercedes-Benz' nye strategiske plan.

Mercedes-Benz Plan
Venstre mod højre: Harald Wilhelm, finansdirektør i Mercedes-Benz AG; Ola Källenius, CEO for Mercedes-Benz AG og Markus Schäfer, COO for Mercedes-Benz AG.

At vinde nye kunder er målet

Et af hovedformålene med den nye Mercedes-Benz strategi er at vinde nye kunder, og for at gøre dette har det tyske mærke en simpel plan: at udvikle sine undermærker.

Abonner på vores nyhedsbrev

Ud over de velkendte Mercedes-AMG og Mercedes-Maybach er satsningen således at booste undermærket af elektriske modeller EQ og skabe "G"-undermærket, der, som navnet indikerer, vil have det ikoniske Mercedes-Benz i sin basisklasse G.

Med denne nye strategi annoncerer vi vores klare forpligtelse til den totale elektrificering af vores produktportefølje.

Ola Källenius, formand for bestyrelsen for Daimler AG og Mercedes-Benz AG.

Forskellige undermærker, forskellige mål

begyndende med Mercedes-AMG , er planen først og fremmest at starte allerede i 2021 med elektrificeringen af dens rækkevidde. Samtidig opfordrer Mercedes-Benz' nye strategiske plan til, at Mercedes-AMG yderligere skal udnytte den succes, den har set i Formel 1.

hvad angår Mercedes-Maybach , bør den søge at udnytte globale muligheder (såsom det kinesiske markeds stærke efterspørgsel efter luksusmodeller). Til dette vil luksusundermærket se sit udvalg fordobles i størrelse, og dets elektrificering er også bekræftet.

Mercedes-Benz Plan
For Mercedes-Benz AG's administrerende direktør må målet være at øge overskuddet.

Det nye "G"-undermærke udnytter den enorme efterspørgsel, som den ikoniske jeep fortsat kender (siden 1979 er der allerede solgt tæt på 400 tusinde enheder), og det er kun blevet bekræftet, at den også vil have elektriske modeller.

Endelig med hensyn til, hvad der måske er det mest moderne af Mercedes-Benz undermærker, den EQ , satsningen er at fange et nyt publikum takket være investeringen i teknologi og udviklingen af modeller baseret på dedikerede elektriske platforme.

EQS på vej, men der er mere

Når vi taler om dedikerede elektriske platforme, er det umuligt at tale om disse og den nye Mercedes-Benz strategiske plan uden at tage fat på de nye Mercedes-Benz EQS.

Allerede i den afsluttende testfase skulle Mercedes-Benz EQS komme på markedet i 2021 og vil debutere en dedikeret platform, EVA (Electric Vehicle Architecture). Ud over EQS vil denne platform også opstå EQS SUV, EQE (begge planlagt til at ankomme i 2022) og også en EQE SUV.

Mercedes-Benz Plan
EQS vil få følgeskab af yderligere tre modeller udviklet baseret på dens platform: en sedan og to SUV'er.

Ud over disse modeller vil elektrificeringen af Mercedes-Benz også være baseret på mere beskedne modeller som EQA og EQB, hvis ankomst er planlagt til 2021.

Alle disse nye modeller vil slutte sig til den allerede kommercialiserede Mercedes-Benz EQC og EQV i Mercedes-Benz' 100 % elektriske tilbud.

Også i tråd med den nye Mercedes-Benz strategiske plan er det tyske mærke ved at udvikle en anden platform, der udelukkende er dedikeret til elektriske modeller. Designet MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture), vil det tjene som grundlag for kompakte eller mellemstore modeller.

Mercedes-Benz Plan
Udover EQS-platformen udvikler Mercedes-Benz endnu en platform udelukkende til elektriske modeller.

Software er også et væddemål

Udover nye 100 % elektriske modeller, et væddemål på undermærker og planer om at reducere sine faste omkostninger i 2025 med mere end 20 % i forhold til 2019, sigter Mercedes-Benz' nye strategiske plan også på at investere i softwareområdet til biler.

Hos Mercedes-Benz stræber vi efter intet mindre end lederskab blandt producenter af elektriske modeller og software til biler.

Markus Schäfer, medlem af bestyrelsen for Daimler AG og Mercedes-Benz AG, ansvarlig for Daimler Group Research og Mercedes-Benz Cars COO.

Af denne grund kendte det tyske mærke MB.OS-operativsystemet. Udviklet af Mercedes-Benz selv, vil dette gøre det muligt for mærket at centralisere kontrollen af de forskellige systemer i dets modeller såvel som de grænseflader, der bruges af forbrugerne.

Denne proprietære software, som er planlagt til udgivelse i 2024, giver også mulighed for hyppigere opdateringer og vil blive udviklet med henblik på at skabe stordriftsfordele, der giver mulighed for en effektiv reduktion af omkostningerne.

Læs mere