Kold start. Det er 20 år siden afsløringen af Porsche Carrera GT

Anonim

Det var i 2000, på tærsklen til Paris Salon, at vi første gang så Porsche Carrera GT , en super sportsvogn, som han aldrig havde set hos Porsche, født fra asken af hans konkurrenceprogram for 24 Hours of Le Mans.

Produktionsversionen ville tage tre år at ankomme, og da den kom, var virkningen stor: den første Porsche med en kulfiber monocoque, den første produktionsbil med en keramisk kobling, den første V10 i en vej Porsche, og sandsynligvis en af de sidste ægte analog supersport — i hvert fald indtil afsløringen af GMA T.50.

Vi har den mest usandsynlige Porsche at takke for fremkomsten af Carrera GT. Det var den kommercielle succes for Cayenne, den meget kritiserede og kontroversielle første SUV af det tyske mærke, at finansiere denne smukke og analoge excentricitet.

Porsche Carrera GT

Udstyret med en atmosfærisk V10-vokal (612 hk) monteret bag bagved, sekstrins manuel gearkasse - med en lækker knop toppet af en birk og askekugle -, baghjulstræk og en smidig, men velovervejet opførsel... delikat til grænsen, fortsætter Porsche Carrera GT med at fascinere, som da den var ny.

Abonner på vores nyhedsbrev

Husk det mere detaljeret i vores artikel:

Om "Koldstarten". Fra mandag til fredag på Razão Automóvel er der "koldstart" kl. 8.30. Mens du drikker din kaffe eller samler mod til at starte dagen, skal du holde dig opdateret med interessante fakta, historiske fakta og relevante videoer fra bilverdenen. Alt sammen med mindre end 200 ord.

Læs mere