Pikes Peak International Climb 2018. ID.R smadrer rekord for 208 T16!

Anonim

Hvis den første deltagelse i 80'erne med den tomotorede Golf viste sig at være en fiasko, vendte Volkswagen i år tilbage til Pikes Peak International Climb i den nordamerikanske delstat Colorado for at forløse sig selv: med en 100 % elektrisk prototype , det Volkswagen I.D. R , og titelmesteren Romain Dumas ved rattet, tilintetgjorde det tyske mærke simpelthen løbets absolutte rekord!

Med det formodede mål kun at sætte en ny rekord i konkurrencen om 100 % elbiler, endte Volkswagen med at gå meget længere og satte en ny absolut rekord, som indtil nu tilhørte den også franske Sebastien Loeb og en Peugeot prototype 208.

Med en sluttid på 7min57.148s , Romain Dumas og hans Volkswagen I.D. R, blev også det første par, der kunne gennemføre den 19,99 km lange bane, med 156 kurver og et hul på 1440 m, under otte minutter. Og på væsentligt kortere tid end Loebs 8min13.878s.

Det skal også nævnes, at på trods af denne kanontid var vejrforholdene ikke just gunstige for, at Dumas i det mindste kunne forsøge at slå rekorden for elbiler, som var på 8m57.118s.

Jeg endte med at få noget tåge, og tjæren var ret våd, især på den anden del af ruten. Også af disse grunde er jeg tilfreds med resultatet, selvom jeg mener, at vi kunne være gået endnu hurtigere i mellemsektoren, hvis banen havde været tør

Romain Dumas, Volkswagen
Volkswagen ID.R

Abonner på vores Youtube-kanal.

Læs mere