Kold start. Sådan blev ABS testet på busser og lastbiler

Anonim

Det elektroniske blokeringsfri bremsesystem, aka ABS , blev først introduceret i en produktionsbil for 40 år siden. Æren gik til Mercedes-Benz S-Klasse (W116), ikke mindst fordi det var det tyske mærke i samarbejde med Bosch, der udviklede systemet.

Men det stoppede ikke med lette biler. Mercedes-Benz har også anvendt teknologien på sine busser og lastbiler, som blev udstyret med disse systemer som standard i henholdsvis 1987 og 1991.

Før de blev introduceret i deres "tunge" køretøjer, skulle de naturligvis igennem en udviklings- og testfase, som vi kan se i videoen, vi bringer dig i dag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Og nogle gange får testene mere dramatiske og spektakulære konturer, hvor busser og lastbiler presses til det yderste på lavt greb og blandede overflader.

De forskellige 360'er, der udføres af bussen, er ret mave-slidende... Alt sammen i vores sikkerhedens navn!

Om "Koldstarten". Fra mandag til fredag på Razão Automóvel er der "koldstart" kl. 8.30. Mens du drikker din kaffe eller samler mod til at starte dagen, skal du holde dig opdateret med interessante fakta, historiske fakta og relevante videoer fra bilverdenen. Alt sammen med mindre end 200 ord.

Læs mere