Ny BMW 1-serie. Farvel baghjulstræk!

Anonim

Året 2019 skulle markere afslutningen på den nuværende generation af BMW 1-serie (F20 og F21), og dens udskiftning kunne ikke være mere anderledes end den nuværende generation. Blandt de nye funktioner er der forudset en lille stigning i dimensioner, et helt fornyet design og mere teknologisk indhold. Men det vil være under det nye tøj, vi vil se de mest radikale ændringer...

Den næste BMW 1-serie får forhjulstræk.

BMW markedsfører allerede X1, Series 2 Active Tourer og Grand Tourer med forhjulstræk. Alle disse modeller bruger UKL-platformen, den samme som MINI betjener.

2015 BMW X1

Med denne platform antog BMW den mest almindelige arkitektur i segmentet: tværgående motor og forhjulstræk. Ligesom sine mest direkte konkurrenter: Audi A3 og Mercedes-Benz A-Klasse.

Hvorfor skifte frontdrevet?

Den nuværende 1-serie har takket være den langsgående motor i tilbagetrukket position en næsten perfekt vægtfordeling, omkring 50/50. Den langsgående placering af motoren, baghjulstrækket og forakslen med kun retningsbestemt funktion, gjorde dens kørsel og dynamik adskilt fra konkurrenterne. Og alt i alt til det bedre. Så hvorfor ændre sig?

Vi kan grundlæggende opsummere denne mulighed med to ord: omkostninger og rentabilitet. Ved at dele platformen med X1, Series 2 Active Tourer og Grand Tourer, udvides stordriftsfordelene betydeligt, hvilket reducerer omkostningerne og øger rentabiliteten pr. solgt enhed af Series 1.

På den anden side medfører denne ændring andre fordele af mere praktisk karakter. Den nuværende 1-serie har på grund af det lange motorrum og den generøse transmissionstunnel lavere rumpriser end konkurrenterne, og tilgængeligheden til bagsæderne er, lad os sige... delikat.

Takket være den nye arkitektur og 90º motorrotation vil BMW forbedre udnyttelsen af pladsen og genvinde noget terræn til konkurrencen.

C-segmentet kan miste et af sine mest markante forslag, men ifølge mærket vil denne mulighed ikke påvirke dets image eller modellens kommercielle ydeevne. Vil være? Det vil tiden vise.

Enden af seks cylindre på linje

Den arkitektoniske forandring har flere konsekvenser. Blandt dem vil den nye 1-serie undvære de seks in-line cylindre, et andet element, som vi altid har forbundet med mærket. Denne mulighed skyldes simpelthen manglen på plads i det forreste rum på den nye model.

2016 BMW M135i 6-cylindret rækkemotor

Når det er sagt, er det mere end sikkert, at efterfølgeren til den nuværende M140i vil opgive den 3,0-liters række sekscylindrede motor. I stedet skulle vi finde en turboladet 2,0 liters firecylindret «vitamin»-motor kombineret med et firehjulstræk. Rygterne peger på en effekt på omkring 400 hestekræfter, på linje med Audi RS3 og fremtidens Mercedes-AMG A45.

Et – eller to – niveauer under bør den nye 1-serie drage fordel af de velkendte tre- og firecylindrede motorer, som vi kender fra Mini og BMW, der bruger UKL-platformen. Altså 1,5 og 2,0 liters turboenheder, både benzin og diesel. Det forventes, ligesom med Series 2 Active Tourer, at den næste Series 1 vil have en plug-in hybrid version.

Serie 1 sedan forudser fremtiden i Kina

2017 BMW 1-serie sedan

BMW afslørede 1-serie sedan i sidste måned på Shanghai-udstillingen, sedanversionen af det bayerske mærkes velkendte kompakte. Og den kommer allerede med forhjulstræk. Denne model sælges udelukkende på det kinesiske marked – indtil videre – i betragtning af markedets appetit på denne type karrosseri.

Men dets grundlag er usandsynligt, at det adskiller sig fra den fremtidige europæiske BMW 1-serie. På trods af at den er forhjulstrækker, er der en transmissionstunnel indeni. Dette skyldes, at UKL-platformen tillader fuld trækkraft – eller xDrive på BMW-sprog. På trods af indtrængen peger lokale rapporter på gode niveauer af bagbeboelighed såvel som tilgængelighed.

Funktioner, der bør overføres til to-bindsversionen, der vil blive solgt i Europa. Den "kinesiske" sedan deler akselafstanden med X1, så det burde ikke være svært at forestille sig en kortere version af denne model, med en stil inspireret af forslag som den nye BMW 5-serie.

Efterfølgeren til BMW 1-serien er allerede i testfasen og bør nå markedet i 2019.

Læs mere