Elektrisk. BMW tror ikke på, at masseproduktion er levedygtig før 2020

Anonim

Konklusionen kommer fra den administrerende direktør for BMW, Harald Krueger, som i udtalelser gengivet af nyhedsbureauet Reuters afslørede, at ”vi ønsker at vente på ankomsten af femte generation, da det skulle give større rentabilitet. Også af denne grund planlægger vi ikke at øge produktionsvolumen for den nuværende fjerde generation”.

Også ifølge Krueger skulle forskellen med hensyn til omkostninger mellem fjerde og femte generation af elbiler fra BMW nå op på "tocifrede". Siden, "hvis vi vil vinde løbet, skal vi forsøge at være de mest konkurrencedygtige i segmentet, hvad angår omkostninger. Ellers vil vi aldrig kunne tænke på masseproduktion”.

Electric mini og X3 forbliver i 2019

Man skal huske, at BMW afslørede sit første elektriske køretøj, i3, i 2013, og siden da har man arbejdet på udviklingen af flere generationer af batterier, software og elmotorteknologi.

For 2019 planlægger München-producenten at lancere den første 100% elektriske Mini, mens den allerede har annonceret beslutningen om at starte produktionen af den elektriske version af SUV'en X3.

Mini elektrisk koncept

Produktionsbremse, investeringsaccelerator

Men på trods af udtalelser fra BMW CEO afslører en slags indtræden i "neutral" med hensyn til elektrisk mobilitet, er sandheden, at den tidligere på ugen annoncerede en stigning i investeringer i forskning og udvikling i elektriske køretøjer. Mere præcist i alt syv milliarder euro med det erklærede mål at kunne bringe i alt 25 elektrificerede modeller på markedet i 2025.

Af disse forslag skulle halvdelen være 100 % elektriske, med autonomi på op til 700 kilometer, afslørede BMW også. Blandt dem er den allerede annoncerede i4, en firedørs sedan, der peges på som en direkte rival til Tesla Model S.

Også inden for elektrisk mobilitet afslørede Harald Krueger, at BMW har valgt Contemporary Amperex Technology (CATL), som sin partner i Kina, til fremstilling af celler til batterierne.

BMW i-Vision Dynamics Concept 2017

Læs mere