Lotus Evora GT430. Den mest kraftfulde produktionsmodel nogensinde fra Lotus

Anonim

Lotus er ikke holdt op med at tilbyde os konstante udviklinger af deres modeller – og det sætter vi pris på. Denne gang annoncerede det britiske mærke, hvad der er dets mest kraftfulde vejlovlige model nogensinde. Mine damer og herrer, den nye Lotus Evora GT430.

Det mest kraftfulde element i Evora-familien præsenterer en mere effektiv aerodynamisk pakke og endda specifikke kropspaneler. Bag- og forkofangere, frontsplitter, bagvinge og endda taget er blevet redesignet (alt sammen i kulfiber, selvfølgelig), hvilket bidrager til højere downforce-niveauer: omkring 250 kg over bagakslen ved en maksimal hastighed på 305 km/t.

Og fordi vi taler om en Lotus, er vi tvunget til at tale om vægt. Ved kun at akkumulere 1258 kg på vægten (tørvægt) er den nye Evora GT430 26 kg lettere end Evora Sport 410, der blev præsenteret på Geneve Motor Show sidste år. I forhold til 2015 Evora 400 er forskellen 96 kg. Diæten virker...

Lotus Evora GT430

Med hensyn til motoren, som navnet antyder, begyndte 3,5 V6-blokken at levere 430 hk effekt (+20 hk) og 440 Nm drejningsmoment (+20 Nm). Alt dette giver dig mulighed for at tage 0,4 sekunder fra spurten fra 0 til 100 km/t – 3,8 sekunder. Denne motor, oprindeligt fra Toyota, er koblet til en sekstrins manuel gearkasse. Også i kapitlet om mekaniske ændringer modtog Lotus Evora GT430 et titanium-udstødningssystem samt en Torsen differential og Ohlins TTX støddæmpere.

Resultatet er et af de hurtigste Lotus nogensinde, hvor det britiske mærke annoncerer identiske omgangstider på sin testbane mellem Evora GT430 og den radikale 3-Eleven.

Lotus Evora GT430

De grå toner i karrosseriet bærer også med i kabinen. Sportssæder, fra Sparco, er lavet af kulfiber, ligesom dørrammerne. For resten kan kunden vælge efterbehandling i læder eller Alcantara stof.

Produktionen af Lotus Evora GT430 vil være begrænset til 60 enheder, bygget i Norfolk, Storbritannien. Bestillinger er nu åbne.

Lotus Evora GT430

Læs mere