Logoernes historie: Ferrari

Anonim

Når vi taler om Ferrari-logoet, er det umuligt ikke automatisk at huske den berømte "Cavallino Rampante". Men hvor dukkede "denne" frodige hest op? Det er disse og andre spørgsmål, vi ønsker at besvare.

Den frodige hest blev oprindeligt ikke brugt i en bil, men i et fly af den italienske luftvåbenpilot Francesco Barraca. Hesten tjente som et dekorativt symbol på siden af pilotens fly under Første Verdenskrig. Ifølge historikere tilhørte Barraca en adelig familie, der ejede et stort antal heste.

Men hvordan endte dette symbol i Ferrari sportsvogne? Historien er enkel: Enzo Ferrari, grundlæggeren af mærket, havde i 1923 mulighed for at møde moderen til den berømte aviator og bad om, at symbolet blev vedtaget som et emblem for mærkets modeller – argumentet var, at det "ville bringe held”. Logoet blev senere introduceret til den italienske offentlighed i 1932.

SE OGSÅ: Ferrari GTC4Lusso: den "omspændende hest" firehjulstrækker

Til hesten, opvokset i sort, blev der tilføjet et skjold i kanariegul, til ære for provinsen Modena, og yderligere tre striber i det italienske flags farver: grøn, hvid og rød. I 1947, da Ferrari blev officielt grundlagt, havde det italienske mærke allerede etableret sig på markedet og nået en høj status, også takket være succes inden for motorsport. Med afslutningen på Anden Verdenskrig og Mussolinis fald lancerede mærket sin første model, Ferrari 125 S.

Logo funktioner

Selvom Ferrari-sportsvogne har ændret sig og udviklet sig over tid, er logoet stort set forblevet uændret og forbliver tro mod sine rødder. Den største forskel mellem de ældre logoer og de nyere er bogstaverne SF – Scuderia Ferrari – som gav plads til navnet “Ferrari” nederst, og de ydre former – i øjeblikket rektangulære.

ferrari
Hele kompositionen ligner de emblemer, der blev brugt af aristokratiet. Ud over at vise en vis elegance og autoritet, refererer "Cavallino Rampante" til en forestilling om styrke og kraft, der perfekt repræsenterer sportsvognene i Maranellos hus.

Vil du vide mere om andre mærkers logoer?

Klik på navnene på følgende mærker: BMW, Rolls-Royce, Alfa Romeo, Peugeot, Toyota, Mercedes-Benz, Volvo, Audi. Hos Razão Automóvel en «historie om logoer» hver uge.

Læs mere