Mazda RX-8 med tre rotorer er den rigtige maskine til stævner

Anonim

Mazda på stævner? Ja, det er allerede sket. 323'eren havde en seks år lang karriere i gruppe A, trods et tidligere – langt mere spændende – forsøg fra det japanske mærke i gruppe B med en Mazda RX-7 udstyret med Wankel-motoren.

Men alt dette skete for længe siden. Mazda 323 deltog sidst i verdensmesterskabet i rally i 1991, og siden da har det japanske mærke aldrig forsøgt at begive sig ud i WRC.

Det, vi bringer dig i dag, er en individuel indsats af Markus Van Klink, en newzealandsk kører, der er blevet kronet som mester i det historiske newzealandske rallymesterskab adskillige gange, idet han kørte en Mazda RX-7 (SA22C, første generation).

Der er en affinitet mellem føreren og rotorerne, som fører os til hans nye maskine, som han deltager med i Brian Green Property Group New Zealand Rally Championship.

Det er en Mazda RX-8, mærkets seneste model, der er udstyret med en Wankel-motor. Men hvis vi åbner motorhjelmen, finder vi ikke Renesis 13B-MSP, bi-rotoren, der udstyrede den. I stedet står vi over for 20B, Mazdas eneste tre-rotor Wankel-motor installeret i en produktionsbil, Eunos Cosmo.

Mazda RX-8 så således sin effekt gå fra 231 hk som standard til de oplyste 370 hk, kun sendt til baghjulene.

For at håndtere konkurrencens strabadser blev Mazda RX-8 naturligvis ændret væsentligt: affjedring, hjul, dæk, aerodynamik, sekventiel gearkasse og hydraulisk håndbremse, blandt andre tilpasninger.

Resultatet er en unik maskine, der kører gennem stadierne af New Zealand-stævner, med en kølig lyd. Sætter pris på:

Læs mere