Kompakte SUV'er til salg, der gerne vil være Hot Hatch med "høje hæle"

Anonim

Sport Utility Vehicle (eller SUV) markerede utvivlsomt det sidste årti af bilindustrien. De er ikke markedsledere endnu, men de er tæt på at være en; invaderede sortimentet af mærker og lidt efter lidt opgav de eventyrlige karakteristika og antog en mere stram kropsholdning, og nu vil de endda være sporty - velkommen til den... varme SUV.

Nå, efter at hot hatch nærmest dømte coupéerne til glemsel, vil den varme SUV nu komme til at true den "trone", der har været af modeller som Renault Mégane R.S., Volkswagen Golf GTI eller Honda Civic Type R?

Der er masser af tronekandidater, så i denne uges købsguide har vi besluttet at samle fem kompakte hotte SUV'er, der tilbyder en højere kørestilling, men ydeevne, som lidt eller intet skylder deres sportslige "brødre" tættere på jorden.

Volkswagen T-Roc R — fra 50 858 €

Volkswagen T-Roc R

Afsløret i Genève og produceret i Palmela, den T-Roc R er Volkswagens første varme SUV. Under motorhjelmen er en af hovedpersonerne i denne købsguide, 2.0 TSI (EA888), som tilbyder SUV'en produceret i Palmela i alt 300 hk og 400 Nm overføres til de fire hjul (4Motion) via en velkendt syvtrins DSG.

Abonner på vores nyhedsbrev

Takket være disse tal opfylder T-Roc R 0 til 100 km/t på bare 4,8 sek og når en maksimal hastighed på 250 km/t.

For at matche det mere sporty look og den ekstra kraft, har T-Roc R specifikke justeringer i forhold til resten af serien, med en gulvhøjde reduceret med 20 mm og adaptive støddæmpere (ekstraudstyr).

En trussel mod Golf R?

MINI John Cooper Works Countryman — fra 51 700 euro

MINI Countryman JCW

For nylig præsenteret MINI John Cooper Works Countryman det er, sammen med John Cooper Works Clubman, den mest kraftfulde model i MINI historie (som vil blive tilsluttet MINI John Cooper Works GP).

For at gøre dette bruger John Cooper Works Countryman en 2,0 l turbo, der er i stand til at oplade 306 hk og 450 Nm , kraft, der overføres til alle fire hjul af MINI ALL4 firehjulstræksystemet, som også har et forreste mekanisk differentiale.

Kan klare 0 til 100 km/t i 5,1 sek og når de "traditionelle" 250 km/t, har John Cooper Works Countryman også et revideret og forstærket chassis, et nyt bremsesystem (med større skiver), et nyt udstødningssystem og en revideret affjedring.

CUPRA Ateca — fra 55.652 euro

CUPRA Atheque

Lad dig ikke narre af lighederne med SEAT Ateca. CUPRAs første model, den CUPRA Atheque har en plads på denne liste over hotte SUV'er i sig selv, og tilføjer et meget mere eksklusivt udseende, førsteklasses præstationer sammenlignet med sin "bror" fra SEAT.

Giver liv til CUPRA Ateca finder vi 2.0 TSI (EA888) med 300 hk og 400 Nm (samme som T-Roc R). Tilknyttet denne motor er en DSG syvtrins gearkasse, mens 4Drive firehjulstræksystemet sender kraft til jorden. Alt dette giver dig mulighed for at nå 247 km/t og nå 0 til 100 km/t på bare 5,2 sek.

Dynamisk set var CUPRA Ateca udstyret med en adaptiv affjedring (Dynamic Chassis Control), større skiver foran og bagpå (med henholdsvis 340 mm og 310 mm) og et progressivt styresystem.

Audi SQ2 — fra 59.410 euro

Audi SQ2

Tredje model af denne købsvejledning udstyret med EA888-motoren, den Audi SQ2 regne med dem 300 hk og 400 Nm som vi finder hos "fætrene" CUPRA Ateca og Volkswagen T-Roc R. I dette tilfælde tillader 2.0 TSI at opfylde 0 til 100 km/t på bare 4,8 sek og nå 250 km/t.

Udstyret med en syvtrins S Tronic dobbeltkoblingsgearkasse og quattro-systemet har SQ2 en S-sportsaffjedring sænket 20 mm og forbedringer i bremsesystemet (nu med 340 mm skiver foran og 310 mm bagpå).

BMW X2 M35i — fra 67.700 euro

BMW X2 M35i

Hvis du vil have 2,0 l turbomotoren fra 306 hk og 450 Nm som vi fandt i MINI John Cooper Works Countryman, men du er ikke fan af det britiske mærkes model, du kan altid vælge dens "fætter", den BMW X2 M35i.

Drevet af M Performances første firecylindrede motor, X2 M35i har xDrive-firehjulstræksystemet og en otte-trins Steptronic-automatgearkasse (med Launch Control).

Kan klare 0 til 100 km/t på bare 4,9 sek og efter at have nået 250 km/t har X2 M35i også M Sport Differential (monteret på forakslen) i sit arsenal.

Læs mere