Brembo. Fremtidens bremsesystemer vil være elektriske

Anonim

I en tid, hvor der tales så meget om elektrisk mobilitet, afslører Brembo, at dette også bliver fremtidens bremsesystemteknologi. Som dermed definitivt vil erstatte hydrauliske løsninger.

I et nyligt interview med American Car and Driver bekræftede Giovanni Canavotto, administrerende direktør for den nordamerikanske division, ikke kun, at elektriske bremser er fremtiden, men afslørede også, at teknologien allerede er under udvikling. Alle peger på, at det vil blive kommercialiseret meget snart.

Elektriske bremsesystemer vil blive dominerende i løbet af det næste årti. Brake-by-wire systemer (fjernbremser) garanterer os og bilfabrikanterne en enorm fleksibilitet i forhold til tuning. Vi har brugt dem i årevis i Formel 1. I fremtidens biler vil de kunne justeres efter førerens smag og byde på fornemmelser efter præferencer, ligesom de gør i dag med køretilstand, affjedring og styring systemer.

Giovanni Canavotto, CEO for Brembo USA

Bilproducenter også i bunden af forandring

En anden grund, som ifølge den samme samtalepartner vil bidrage til bekræftelsen af elektriske bremsesystemer, er bilfabrikanternes ønske om at elektrificere ikke kun traktionssystemet, men hele den tekniske komponent af køretøjer.

Brembo bremser

"De fleste bygherrer har demonstreret deres vilje til at elektrificere alle køretøjssystemer ud over fremdrift. Bremse-by-wire-systemer er ikke afhængige af nogen elektrisk motor, behøver ikke engang 48V elektriske systemer”, siger Canavotto.

Ændringen vil være langsom, men garanteret

Med hensyn til spørgsmålet om, hvornår vi vil være i stand til at se en sådan teknologi kommercialiseret, afslører CEO for Brembo USA, at det vil være en langsom forandringsproces, "som det skete med overgangen fra tromle- til skivebremser".

Desuden, tilføjer han, er der stadig meget udviklingsarbejde, der skal udføres, nemlig inden for kontrolsystemer, ikke mindst fordi "elektriske systemer har en tendens til at have en tænd/sluk-karakteristik".

Dette faktum forhindrer dem dog ikke i at præsentere store fordele, fordi elektriske signaler er hurtigere og nemmere at konfigurere end elektriske løsninger, og by-wire-systemer "forenkler køretøjsarkitekturer".

FØLG OS PÅ YOUTUBE Abonner på vores kanal

Med andre ord ser dagene med hydrauliske bremsesystemer faktisk ud til at være talte.

Læs mere