Toyota Carina E. Vinder af Årets bil 1993 i Portugal

Anonim

DET Toyota Carina den dukkede op på markedet i 1970 som en baghjulstrækker, og i flere generationer var det faktisk den firedørs version af... Celica, som den delte base med.

På trods af modellens større asiatiske fokus er Carina-navnet i Europa lige så gammelt som selve modellen. Men det ville være sjette generation, allerede en hel forude (ændring, der skete i løbet af 4. generation, delt base med Corona), som ville sætte større fokus på det europæiske kontinent og udvide succesen for sin forgænger, Carina II.

Den fik det klare navn på Toyota Carina E (Og Europa), hvilket ikke burde være mærkeligt, at det begyndte at blive produceret på det europæiske kontinent, i en ny Toyota-fabrik i Storbritannien.

Toyota Carina E var en meget større model end sin forgænger, med en afrundet og flydende stil (Cx på 0,30), perfekt integreret i tidens trends. Den skilte sig ud for sit udstyr, ikke kun avanceret og sjældent til højder, men designet udelukkende til det europæiske marked. Listen omfatter ABS, dobbelt airbag, klimaanlæg, elektronisk startspærre og CD-radio med RDS.

Kan du huske annoncen?

Toyota Carina E var til salg indtil 1997, året hvor den blev erstattet af Toyota Avensis. Et af slogansene i modellens annonce i Portugal var "Excellence for Europe".

Siden 2016 har Razão Automóvel været en del af jurypanelet for Årets Bil i Portugal

rækkevidden

Den var tilgængelig i tre karosserier - fire og fem døre plus varevognen - og tre benzinmotorer med 1,6, 1,8 og 2,0 l kapacitet plus en dieselmotor - med og uden turbo... kan du stadig huske atmosfæriske dieselmotorer? — en type motor, der begyndte at vinde indpas på salgslisterne på det tidspunkt.

Toyota Carina E

Vil du møde de andre vindere af Årets Bil i Portugal? Følg blot nedenstående link:

Læs mere