Hvad kan man forvente af Lexus i 2030? LF-30 Electrified er svaret

Anonim

På tærsklen til lanceringen af sin første elektriske (i november 2019), præsenterede Lexus sig selv på Tokyo Motor Show med et futuristisk koncept, LF-30 Elektrificeret , en 100% elektrisk delefilter til år 2030.

Den forudser ikke nogen produktionsmodel, men den platform, den er baseret på, er meget reel. Det er en eksklusiv for fremtidige elektriske modeller fra Toyota og Lexus, hvis første produktionsmodel skulle dukke op inden for de næste to, tre år.

Den nok mest spektakulære designejer på dette års Tokyo Motor Show, Lexus LF-30 Electrified, ligner det ikke, men den er ret stor, idet den er 5,09 m lang, 1.995 m bred, 1,6 m høj og en lang akselafstand på 3,2 m.

Lexus LF-30 Elektrificeret

Fremhæv for de enorme "mågevinge"-døre og den futuristiske fortolkning af den typiske Lexus "spindel"-grill. Proportionerne er lige så unikke, med en meget kort for- og bagside, kun mulig fordi den er 100% elektrisk. Det vil ikke give anledning til en produktionsmodel, men det kan påvirke designet af fremtidige modeller af mærket.

en motor pr. hjul

Elmotorerne er integreret i hjulene (in-wheel motors), det vil sige fire i alt, i alt 544 hk og 700 Nm , hvilket giver den mulighed for at lancere de 2400 kg af Lexus LF-30 Electrified op til 100 km/t på kun 3,8 s og nå en begrænset tophastighed på 200 km/t.

Abonner på vores nyhedsbrev

En af fordelene ved dette arrangement, en motor pr. hjul, gør det også muligt at skifte mellem forhjulstræk, baghjulstræk og firehjulstræk, afhængigt af situationen.

Lexus LF-30 Elektrificeret

Konceptet har mærkeligt nok ikke en opladningsport – Lexus' håb er, at i 2030, året hvor dette koncept blev tænkt, kan opladning nu ske ved induktion, uden rodet af nuværende kabler.

Den understøtter opladning op til 150 kW, og batterierne er solid state og ikke lithium-ion. Ifølge Lexus, disse har 110 kWh kapacitet og giver LF-30 Electrified en maksimal autonomi på op til 500 km (WLTP).

Ratstamme? Der er ikke

I betragtning af det år, den blev designet til, tillader LF-30 Electrified naturligvis autonom kørsel. Vi ser dog stadig et rat indeni, der gør os i stand til at køre det.

Lexus LF-30 Elektrificeret

Dette er en steer-by-wire-type, hvilket betyder, at der ikke er nogen mekanisk forbindelse mellem rattet og styreakslen. En almindelig teknologi i luftfarten i dag, men i biler har der indtil nu kun været én bil til at anvende den: Infiniti Q50 i 2014, på trods af at den af lovmæssige årsager har været forpligtet til at opretholde en mekanisk forbindelse.

Fordelen ved ikke at have en mekanisk forbindelse kan ses i autonom tilstand, med rattet trukket tilbage mod instrumentbrættet, hvilket frigør mere plads til føreren.

Lexus LF-30 Elektrificeret

Når den er i autonom tilstand og bruger de seneste fremskridt inden for autonom kørselsteknologi "Lexus Teammate", har LF-30 Electrified to tilstande: Chaffeur og Guardian. Du kan endda parkere alene eller "fange" beboerne uden for huset.

sci-fi interiør

Hvis det ydre imponerer, hvad så med interiøret? Her hersker den digitale, kunstige intelligens og augmented reality.

Hele cockpittet er designet efter "Tazuna"-konceptet, inspireret af "hvordan en enkelt tøjle kan bruges til at opnå en gensidig forståelse mellem hest og rytter". Der er ingen fysiske knapper, undtagen dem, der findes på rattet, som giver dig mulighed for at styre hele grænsefladen, der integrerer et head-up display.

Lexus LF-30 Elektrificeret

Ud over de få knapper på rattet kan interaktionen med interiøret ske gennem bevægelser, som med passagersædets interface, og den information, vi har til rådighed, kan bruge augmented reality.

Lexus LF-30 Elektrificeret

Bagsædepassagererne er ikke glemt, med sæder til fleksible brug - med flere tilstande som tilbagelænet, slap af og alarm -, et Mark Levinson-lydsystem, der er i stand til at isolere hver enkelt passager i dens lydrum, og et glastag, der også er en grænseflade.

Lexus LF-30 Elektrificeret

Skygate, som det kaldes, styres af stemme eller bevægelser og bruger augmented reality til at afsløre forskellige typer information: fra en stjernehimmel til videoer og endda navigation. En mærkelig detalje, vi kan frit variere vinduernes opacitet, hvilket skaber et mere privat rum.

Der er ikke engang en... drone at gå

Kaldet "Lexus Airporter", LF-30 Electrifieds drone er også autonom og er ansvarlig for at udføre opgaver såsom at transportere bagage fra døren til... bagklappen.

Lexus LF-30 Elektrificeret

Læs mere