Walter Röhrls Porsche 356 er ret anderledes end resten

Anonim

Hvis Walter Röhrl praktisk talt ikke behøver nogen introduktion, sker det samme ikke med hans nye bil, en Porsche 356 meget speciel. Udpeget af Porsche 356 3000 RR , den legendariske rallyførers nye bil er et godt eksempel på restomod, der har gennemgået omfattende modifikationer, hvor den vigtigste er placeret under motorhjelmen (bagtil).

I stedet for at have en firecylindret boxer der, som i alle 356'ere, kommer denne med en flad seks- eller sekscylindret boxer.

Den pågældende motor er den flade sekser fra Porsche 911 Turbo (930) fra 1977, med en kapacitet på 3,0 l og yder omkring 260 hk, en værdi langt over nogen af de fire boxercylindre, der udstyrede denne Porsche 356.

Walter Röhrl, Porsche 356 3000 RR

Historien om Porsche 356 3000 RR

Denne kopi er i øjeblikket i besiddelse af Walter Röhrl og er resultatet af et projekt af Viktor Grahser, en flymekaniker forelsket i modellen (han var en af grundlæggerne af en klub dedikeret til Porsche 356 i Australien, hvor han immigrerede).

Abonner på vores nyhedsbrev

Oprindeligt født i 1959 som en Porsche 356 B Roadster, blev dette eksemplar opbevaret i en container i årevis og ventede på, at Viktor Grahser skulle restaurere det.

Walter Röhrl, Porsche 356 3000 RR
Her er de flade seks, der kom for at udstyre denne Porsche 356.

Desværre døde østrigeren, før han var i stand til det, og Porsche 356 blev til sidst erhvervet af Rafael Diez (en specialist i klassikere), som afsluttede projektet og inviterede Walter Röhrl til at teste bilen.

Først er det mærkeligt...

Som Walter Röhrl fortæller, da han blev inviteret til at teste den nu suggestivt navngivne Porsche 356 3000 RR, var hans første reaktion en mistanke.

Walter Röhrl, Porsche 356 3000 RR

Her er Walter Röhrl ved siden af sin nye bil.

Tyskeren udtalte: "Jeg nærmede mig denne turboladede 356 B Roadster med en vis skepsis; det havde været genstand for for mange ændringer. Derfor var jeg imponeret over dens balance, da jeg kørte den”.

Nu så Walter Röhrl ud til at være blevet så imponeret, at han endda endte med at købe den, og fulgte op på Viktor Grahsers drøm.

Razão Automóvels team vil fortsætte online, 24 timer i døgnet, under COVID-19-udbruddet. Følg anbefalingerne fra Generaldirektoratet for Sundhed, undgå unødvendige rejser. Sammen vil vi være i stand til at overvinde denne svære fase.

Læs mere