Fisker. Pave Frans' næste bil er en amerikansk sporvogn

Anonim

Amerikanske Fisker har netop annonceret, at de vil bygge en helelektrisk Popemobile til Pave Frans, den katolske kirkes øverste leder.

Afsløringen kom efter, at Henrik Fisker og Geeta Gupta-Fisker, medstiftere af det californiske selskab, besøgte Vatikanet for personligt at præsentere projektet for pave Frans.

Baseret på Fisker Ocean, Fiskers elektriske SUV, vil denne Popemobile have en glasstruktur, der rejser sig fra taget og tillader skabelsen af en slags kuppel, så Hans Hellighed kan hilse alle de troende, han møder.

Fisker Papamobile

Det pavelige Fisker Ocean, som er planlagt til levering næste år, vil byde på adskillige bæredygtige materialer, og det var netop pave Frans' bekymring for miljøet, der fik Henrik Fisker til at komme på denne idé.

"Jeg blev inspireret til at læse, at pave Frans er bekymret for miljøet og klimaændringernes indvirkning på fremtidige generationer", forklarede Henrik Fisker, som afslørede, at "tæpperne vil blive lavet af genbrugsflasker, der er genvundet fra havet".

Udstyret med et 80 kWh batteri og to elmotorer vil denne elektriske Popemobile have en effekt på omkring 300 hk og vil kunne køre op til 550 km på en enkelt opladning.

Pave Frans er ikke fremmed for elektriske køretøjer

Selvom Fisker annoncerer, at dette er den første elektriske popmobil i historien, er det sikkert, at pave Frans allerede har ladet den "fange" ombord på en Nissan LEAF og en Opel Ampera-e i 2017.

Derudover modtog Hans Hellighed i 2020 - fra den katolske bispekonference i Japan - en Toyota Mirai (som vi allerede har testet) specielt tilpasset til ham, som blev den første brintdrevne Popemobile.

Læs mere