Italiensk politi beslaglagde falsk Ferrari F1 lavet med 3D-printer

Anonim

En af de mest usædvanlige historier i nyere tid kommer til os fra Italien, mere specifikt fra Rom. Italiensk politi beslaglagde en falsk F1-bil i Scuderia Ferraris farver.

Det er en kopi af Ferrari SF90, som Sebastian Vettel og Charles Leclerc konkurrerede med i Formel 1 World Cup 2019. Denne forfalskning er lavet i en skala 1:1 og ankom til Italien fra Brasilien og var bestemt til en bilforhandler i regionen Toscana.

Så snart modellen blev opsnappet, indså de transalpine myndigheder, at delene af dette komplekse "puslespil" ikke passede sammen og kom straks i kontakt med Scuderia Ferrari, som bad dem om at beslaglægge bilen, da det var en uautoriseret kopi.

Beslutningen om at beholde bilen blev truffet af det italienske patent- og monopolagentur sammen med Guardia di Finanza, som kun hvilede, indtil de fik et officielt svar fra Cavallino Rampante-producenten, som hævdede ikke at vide noget om den pågældende model.

De italienske myndigheder vurderer, at målet var, at denne kopi skulle bruges som udstillingsbil hos denne forhandler, og at den blev bygget ved hjælp af en 3D-printer, baseret på detaljerede fotografier af den rigtige Ferrari SF90.

Ferrari SF90 2019 Charles Leclerc
Scuderia Ferrari SF90 drevet af Charles Leclerc.

Som du ville forvente, havde denne falske kopi ikke nogen mekaniske eller elektriske elementer, kun "huset". Det repræsenterer dog en klar krænkelse af Ferraris intellektuelle og industrielle ejendomsrettigheder, og de ansvarlige for denne kopi skal stå over for loven i det pågældende land.

McLaren MP4/4 blev også "klonet"

Selvom det italienske politi ikke har nævnt det, er det på billederne frigivet af det italienske patent- og monopolagentur også muligt at se en falsk kopi af McLaren MP4/4 (med Honda-motor), som Ayrton Senna blev kronet som verdensmester med for første gang i Formel 1, i 1988.

Læs mere