Porsche er det mest profitable mærke i Volkswagen-koncernen

Anonim

I 2013 tjente Porsche mere end €16.000 pr. solgt enhed. Blev således, i forholdet overskud pr. enhed, det mest profitable mærke i Volkswagen-koncernen.

Ifølge Volkswagen-koncernens 2013-regnskabsrapport tjente Porsche omkring €16.700 for hver solgt enhed i 2013. Med henvisning til oplysninger fra koncernens årsrapport rapporterer Bloomberg Business Week, at med dette resultat er Porsche i øjeblikket det mest profitable mærke i den tyske gigant.

Bentley er dog ikke langt væk og opnår et overskud på omkring €15.500 pr. enhed. På tredjepladsen kommer et «vægt»-mærke, Scania, med et resultat på €12.700 pr. enhed.

bentley gts 11

Meget længere tilbage kommer Audi, som sammen med Lamborghini i 2013 opnåede et overskud på €3700 pr. Alligevel, meget langt fra de tal, Volkswagen opnåede, kun €600 pr. solgt enhed.

Interessante tal, som ikke afspejler den samlede omsætning for hvert mærke (højere hos Volkswagen), men giver mulighed for en kvantitativ forestilling om den merværdi, som hvert mærke formår at tilføre sit produkt. På nuværende tidspunkt burde de mere knyttet til økonomiske videnskaber allerede tegne grafer over udbud og efterspørgsel...

Læs mere