Porsche "knuser" Nordschleifes rekord. Hold øje med ombord!

Anonim

Porsche 919 Hybrid, prototypen som det tyske mærke har domineret World Endurance Championship (WEC) med de seneste år, gik i renovering et år tidligere. I stedet for at tilpasse sig denne prototype i det sidste år af LMP1-kategorien, besluttede Porsche at gå ud over sine tekniske specifikationer og gå med det, fra kredsløb til kredsløb, og slå rekorder.

Det er måske den mest imponerende rekord sat af 919 Hybrid Evo, efter at have gentaget bedriften også i Spa. Se ombord i den fremhævede video. Næste rekordforsøg bliver på rampen ved Goodwood Festival.

Timo Bernhard tog næsten et minut fra sin tidligere rekord med sin Porsche 919 Hybrid Evo og satte baren til 5m19.546. Den tidligere rekord tilhørte Porsche 956C kørt af den skæbnesvangre chauffør Stefan Bellof i 1983, som satte uret til 6m11.130s.

Porsche

Er denne plade lige så meget værd som Stefan Bellofs?

Ud over den naturlige udvikling af teknologi gennem disse 35 år, er der en kæmpe detalje, der adskiller den rekord opnået af Stefan Bellof fra den, som Timo Bernhard satte i dag.

Porsche
Porsche 956C.

Stefan Bellofs rekord blev sat i 1983 Nurburgring 1000 km kvalifikationstræningen med 6'11.13s. Dette er en præstation, der er opnået i konkurrence, idet man respekterer reglerne for kategorien på det tidspunkt (Gruppe C). For purister er Porsche 919 Hybrid Evo-rekorden kun et markedsføringstrick.

Det er i hvert fald stadig en imponerende teknisk præstation. Nu er tiden til at slå dette: 5m19.546s. Indtil 35 år fra nu?

Porsche 919 Hybrid Evo
Timo Bennhard.

Læs mere