Porsche 919 Evo. Hurtigere end en Formel 1

Anonim

Hvis vi sidste år fortrød Porsches afgang fra World Endurance Championship – fra våben og bagage til Formel E – så har det tyske mærke reserveret en sidste overraskelse for ordentligt at fejre de sidste fire års succes. Porsche 919 Hybrid.

Af de 33 løb, som den har deltaget i, har Porsche 919 Hybrid sikret 17 sejre, 3 førermesterskaber og 3 konstruktørmesterskaber, som også inkluderer 3 på hinanden følgende sejre i 24 timers Le Mans.

Porsche, som Porsche, har endnu ikke opgivet 919 Hybrid, efter at have udviklet en udvikling af sin prototype, som den kaldte 919... Evo — hvad kunne det ellers være? 919 Evo er den ultimative 919 Hybrid, frigjort fra reglernes lænker. Potentialet har altid været der. Stephen Mitas, ledende ingeniør for LMP1-konkurrencen, som ledede dette projekt, erkender dette.

Vi vidste alle, at uanset hvor succesfuld 919 Hybrid var, kunne den aldrig demonstrere sine fulde egenskaber. Faktisk kan ikke engang (919) Evo udnytte det tekniske potentiale fuldt ud. Denne gang var vi ikke begrænset af regler, men af ressourcer.

Porsche 919 Evo

Porsche tog en af 2017 Hybrid 919 og anvendte udviklinger på den som forberedelse til 2018 WEC, før han annoncerede sin tilbagetrækning, med yderligere aerodynamiske ændringer senere tilføjet.

Køregruppen forblev intakt, sammensat af de velkendte 2,0 liter turbo V4 og de to energigenvindingssystemer — den ene gennem bremsning på forakslen, den anden gennem energi fra udstødningssystemet, med energien fra begge lagret i en lithiumbatteripakke. Forbrændingsmotoren er koblet til bagakslen, mens en elmotor sørger for forhjulstræk.

Porsche 919 Hybrid Evo

WEC (World Endurance Championship) effektivitetsforskrifter begrænsede mængden af brændstofenergi pr. omgang til 1.784 kg/2.464 liter benzin pr. omgang. Men nu, uden disse begrænsninger, har V4'eren set sin kraft stige dramatisk - fra 500 til 720 hk.

Ligeledes var den mængde energi, der kunne bruges, som blev genereret af energigenvindingssystemerne, begrænset til 6,37 MJ (megajoule). For denne første afgang af 919 Evo på Spa-Francorchamps kredsløbet i Belgien steg dette tal til 8,49 MJ, hvilket gjorde det muligt for kraften af den elektriske komponent i drivlinjen at stige fra 400 til 440 hk.

Også de foretagne aerodynamiske ændringer resulterede i en 53% stigning i downforce og en stigning i effektiviteten på 66 % sammenlignet med det setup, der blev brugt i kvalifikationen i Spa, under løbet i 2017.

Porsche 919 Hybrid Evo

Porsche 919 Evo har en tørvægt på 849 kg , 39 kg mindre end den bil, der blev brugt i konkurrencen — for kun en hurtig omgang behøver du hverken vinduesvisker eller aircondition. Flere sensorer, elektroniske enheder, lys og det pneumatiske stik blev også fjernet.

Endelig, for bedre at kunne håndtere den ekstra aerodynamiske belastning - den producerer mere downforce end en Formel 1 - har Michelin udviklet dæk med nye forbindelser, der er i stand til at skabe mere vejgreb uden at skulle ændre dækkenes størrelse. 919 Evo fik også et nyt bremse-by-wire system og servostyringen blev tilpasset de højere belastninger bilen tillader, hvilket også tvang affjedringen til at blive forstærket med nye affjedringsarme foran og bagpå.

FØLG OS PÅ YOUTUBE Abonner på vores kanal

Hurtigere end en Formel 1

Frigørelsen af Porsche 919 Evos potentiale er blevet demonstreret ved at sætte en ny rekord. I de 7.004 km af Spa-Francorchamps satte piloten Neel Jani en tid på 1 min 41,77 s, den absolutte rekord for den belgiske rundstrækning.

Porsche 919 Hybrid Evo

Det er minus 0,783 s end den tidligere rekord sat af Lewis Hamilton ved rattet af Mercedes-AMG W07 i 2017 — 1 min. 42.553 s — en tid, der sikrede ham pole position ved det belgiske Grand Prix i 2017.

Jani nåede 359 km/t ved at opnå denne rekord, med gennemsnitshastigheden på imponerende 245,61 km/t. Naturligvis er alle involverede ekstatiske over 919 Evo's ydeevne. Fritz Enzinger, LMP1 Vice President, er en af dem:

Dette var en helt fantastisk omgang (...) Vores mål var at demonstrere, hvad Porsche 919 Hybrid var i stand til, når den frigøres fra de restriktioner, der normalt følger med reglerne.

Porsche 919 Hybrid Evo
Neel Jani, piloten, der satte alle tiders Spa-Francorchamps rekord

Men Neel Janis beretning, piloten, er oplysende om ydeevnen af 919 Evo.

919 Evo er brutalt imponerende. Det er helt klart den hurtigste bil, jeg nogensinde har kørt. Gribeniveauet er en ny dimension for mig, jeg kunne ikke forestille mig denne mængde på forhånd. Den hastighed, hvormed alt sker på en enkelt omgang med 919 Evo, er så hurtig, at kravet til reaktionshastigheden er meget anderledes, end jeg var vant til i WEC. Ikke alene er vi hurtigere end pole position i F1 i 2017. Dagens omgang var 12s hurtigere sammenlignet med vores pole position sidste år.

"919 Tribute Tour" skal fortsætte

Rekordomgangen i Spa var den første begivenhed i "919 Tribute Tour", som vil fortsætte med at være til stede på flere kredsløb resten af året. Næste stop? Nürburgring. Sammenfaldende med 24 timers Nürburgring den 12. maj.

I betragtning af maskinens potentiale, vil vi så nogensinde se Porsche forsøge sig med alle tiders "Green Hell"-rekord sat i 1983 af Stefan Bellof bag rattet i en Porsche 956? Tiden til at slå er 6 min 11.13 sek , men Porsche har allerede sagt, at passerer gennem det legendariske kredsløb, vil 919 Evo kun køre en demonstrationsrunde før løbets start.

Mellem den 12. og 15. juli vil vi se 919 Evo på Goodwood Festival of Speed, den 2. september vil den være til stede på Porsche Festivalen i Brands Hatch, Storbritannien og mellem den 26. og 29. september vil den være til stede på banen i Laguna Seca, USA, til Rennsport Reunion.

Porsche 919 Hybrid Evo

Hele holdet involveret i 919 Evo.

Læs mere