Ny Peugeot 3008 DKR til angrebet af Dakar 2017

Anonim

Peugeot Sport præsenterede sin nye "racermaskine" til 2017 Dakar, der blev afholdt i Paraguay, Bolivia og Argentina. Find ud af, hvad der er nyt på Peugeot 3008 DKR.

Inspireret af designet af den nye Peugeot 3008 – som endelig har antaget sig selv som en SUV – ligner 3008 DKR produktionsmodellen inden for forlygter, frontgrill og sidebånd med røde kløer, men med en konkurrencedygtig holdning. Designet stod for franske Sébastien Criquet.

På den tekniske side arbejdede Peugeot Sport hovedsageligt på affjedringen (dæmpere og geometri) for at forbedre bilens køreegenskaber, køling og vægt. Der blev også tilføjet et akklimatiseringssystem, som helt sikkert vil blive glad for Stéphane Peterhansel, Sébastien Loeb og selskab.

Ny Peugeot 3008 DKR til angrebet af Dakar 2017 15075_1

En anden af prioriteterne var naturligvis den 3,0-liters twin-turbo V6-motor med 340 hk og 800 Nm, et vigtigt fokus i arbejdet med tilpasningen til de nye FIA-regler. Diameteren af luftindsugningsringen er blevet reduceret fra 39 mm til 38 mm for dieselmotorer i 2WD-køretøjer, hvilket genererer et tab på omkring 20 hestekræfter. Ingeniørerne forsøgte at kompensere for denne ulempe, men frem for alt at forbedre motorens brugervenlighed ved lave omdrejninger.

IKKE MÅ GLIPPES: Peugeot L500 R HYbrid: fortidens, nutidens og fremtidens løve

“Den nye 3008 DKR symboliserer Peugeots næste skridt i sit engagement i sportsprogrammet i rallye-raid. Konkurrencebilens tohjulstrækløsning, et andet fællestræk for DKR med landevejsversionen, har bevist sig i rallysektionerne og er nu kopieret. Team Peugeot Total har haft en strålende sæson i 2016, og de tekniske fremskridt, der er overført til den nye Peugeot 3008 DKR, er annonceret som gunstige for erobringen af nye titler”.

Jean-Philippe Imparato, administrerende direktør for Peugeot

I et hold, der vinder, bevæger sig ikke

Når det kommer til duoer til næste års udgave, der tegner til at blive meget omstridt, er Stéphane Peterhansel/Jean Paul Cottret, Carlos Sainz/Lucas Cruz, Cyril Despres/David Castera og Sébastien Loeb/Daniel Elena tilbage til Dakar-kampen, kl. betjeningen til Peugeot 3008 DKR. Team Peugeot Total er allerede begyndt at forberede sig til næste års udgave, og debuterer i Morocco Rally (3. til 7. oktober) af Carlos Sainz/Lucas Cruz i den nye model. Cyril Despres/David Castera vil lave, hvad der bliver den sidste officielle deltagelse af Peugeot 2008 DKR.

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere