Tilbagekomsten af Toyota MR2 vil være som en… elektrisk?

Anonim

For tre år siden afslørede Toyota S-FR på Tokyo Motor Show, en prototype for en potentiel MX-5 rival og en indirekte efterfølger til Toyota MR2 som ophørte med at blive produceret i 2005.

Ligesom MX-5 var kompakt (4,0 m lang), var den også udstyret med en 1,5 l atmosfærisk motor, og arkitekturen var identisk med rivalen - forreste langsgående motor og baghjulstræk. I modsætning til MX-5 var S-FR en coupé, og takket være en generøs akselafstand kunne den tilbyde to bagsæder.

Selvom den præsenterede prototype har mere at gøre med en produktionsbil end et rent koncept, kom S-FR (inspireret af Sports 800) aldrig til produktionslinjerne. Vi ved ikke, hvorfor det blev aflyst...

Toyota MR2

Tilbagekomsten af MR2

Nu er rygterne igen i oprør med en potentiel ny lille sportsvogn fra Toyota, placeret under GT86. Som vi har rapporteret før, har Akio Toyoda, mærkets administrerende direktør, til hensigt at have en familie af sportsvogne i mærket igen, som det skete i fortiden, hvilket får "Three Brothers" til at vende tilbage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Tidligere bestod denne trio af modeller af MR2, Celica og Supra. I disse dage har GT86 indtaget Celicas plads, og Supra vil helt sikkert blive introduceret i begyndelsen af næste år. Hvad skal der udfyldes i det sæde, der er forladt af MR2, og med S-FR kasseret, hvad kan så komme?

Hvad bliver der diskuteret?

Matt Harrison, Toyotas vicepræsident for europæisk salg og marketing, der talte til Autocar på det sidste biludstilling i Paris, løftede kanten af sløret lidt. Han fortalte, at der er diskussioner hos Toyota om en ny MR2, og at alt kører glat for at blive en ny tilføjelse til mærkets portefølje.

Hvad der ser ud til at være sikkert, er, at hvis den får navnet MR, fra Midship Runabout, vil det betyde en motor placeret i den midterste bagerste position, og det udgør et problem. Toyota har ikke en platform med denne type konfiguration.

Toyota MR2

Som med GT86 og Supra kunne løsningen være at dele udviklingsomkostningerne eller købe en base fra en anden producent. Og i betragtning af de specifikke egenskaber ved MR2, er det eneste, der falder os ind for os, Lotus (nu i Geelys hænder).

Men en anden løsning overvejes. At forvandle MR2 til en sportsvogn for århundredet. XXI og gør den 100% elektrisk.

En Toyota MR2 elektrisk?

Ja, det ser ud til at være en realistisk og levedygtig hypotese om at udvikle en ny base, da den elektriske MR2-hypotese kunne stamme fra TNGA, Toyotas superplatform, der allerede betjener modeller som Prius, Rav4 eller Corolla.

Toyota MR2

Selvom TNGA oprindeligt er designet til "alt forude" biler, er den klar til en elektrisk fremtid. Hybridvarianter med en drivende bagaksel via en elmotor er allerede blevet præsenteret. Du behøver ikke presse fantasien for langt og se en kortere variant af denne base — med kun to sæder — for at undvære den forreste forbrændingsmotor foran og kun komme med elmotoren på bagakslen.

Batteripakken behøver heller ikke at være for omfangsrig. Ligesom den originale MR2 kunne Toyota sælge den lille sportsvogn som et alternativ til den typiske "pendlerbil", altså en (sjov) bil til hverdags-, arbejde-hjem-pendling, så behovet for en masse autonomi ville ikke være absolut nødvendigt.

Går du virkelig fremad?

Det eneste, der mangler, er en officiel bekræftelse fra Toyota. Hvis det sker, vil vi sandsynligvis ikke se det før midten af det næste årti, hvilket også hjælper med at gøre den 100% elektriske hypotese levedygtig. Udgiften til kWh vil ifølge analytikere være lavere, og batteriernes energitæthed bør være højere, så det bliver lettere at retfærdiggøre udviklingsomkostninger for en nichebil.

Abonner på vores Youtube-kanal.

Læs mere