Mercedes-Benz EQC. Mercedes' elektriske offensiv begyndte i dag

Anonim

Det er det første forslag fra det nye 100% elektriske Mercedes-Benz mærke, Mercedes-Benz EQC repræsenterer ifølge stjerneproducenten designsproget "Progressive Luxury", i en krop, der nemt placerer sig mellem SUV'en og Coupéen SUV .

ydre

Hovedtræk ved det ydre er det sorte panel, der omgiver forlygter og en frontgrill, afgrænset i toppen af en optisk fiber, som i løbet af natten skaber et næsten uafbrudt vandret lysbånd mellem kørelyset.

I tilfælde af Multibeam LED-forlygter har de også et interiør i sort højglans, sammen med blå striber på sort baggrund og Multibeam-bogstaver også i blåt.

Mercedes-Benz EQC 2018

interiør

Indvendigt finder vi et instrumentpanel, med ribbet kontur, udformet som et førerorienteret cockpit, som omfatter flade udluftningsåbninger med rosa-guld farvede klapper.

Til stede er også det velkendte MBUX infotainmentsystem med flere specifikke EQ-funktioner, samt nogle ekstra funktioner, såsom klimaanlæg forud for den seneste generation af Mercedes-Benz køreassistentsystemer.

Mercedes-Benz EQC 2018

To motorer med 408 hk fælles effekt

Udstyret med to elektriske motorer placeret på for- og bagakslen, antager den sig selv som en 100% elektrisk firehjulstrukket SUV. De to motorer er konfigureret til at virke samtidigt, med det formål at sikre et lavere energiforbrug og samtidig større dynamik — den forreste elmotor er optimeret til at give den bedst mulige effektivitet, mens den bagerste er beregnet til at give kørsel mere dynamisk.

Tilsammen garanterer disse to motorer en effekt på 300 kW, omkring 408 hk, samt et maksimalt drejningsmoment på 765 Nm.

Mercedes-Benz EQC 2018

I bunden af Mercedes-Benz EQC var der installeret et lithium-ion-batteri med 80 kWh strøm. Mærket udvider en rækkevidde på "mere end 450 km" (NEDC-cyklus, foreløbige data), 5,1 sekunder i acceleration fra 0 til 100 km/t og 180 km/t i elektronisk begrænset tophastighed.

Fem køretilstande med Eco Assist

Fem programmer hjælper også med kørslen, hver med forskellige egenskaber: Comfort, Eco, Max Range, Sport, ud over et individuelt tilpasset program.

Mercedes-Benz EQC modtog også Eco Assist-systemet, som tilbyder førerassistance, for eksempel at advare, når det er hensigtsmæssigt at bremse, vise navigationsdata, genkende trafikskilte og give information fra intelligente sikkerhedsassistenter, såsom radarer og kameraer.

Mercedes-Benz EQC 2018

80 % opladning på 40 minutter... med 110 kWh

Endelig, hvad angår opladning af batterier, er Mercedes-Benz EQC udstyret med en indbygget oplader (OBC) vandkølet, med en kapacitet på 7,4 kW og velegnet til opladning i hjemmet eller i offentlige ladestandere.

Ved hjælp af en branded wallbox bliver læsning tre gange hurtigere at gennem et husholdningsudtag, mens du oplader DC-stik, kan optankning af batterierne være endnu hurtigere.

I en stikkontakt med en maksimal effekt på op til 110 kW, i en passende ladestation, kan Mercedes EQC genoplade mellem 10 og 80 % af batterikapaciteten på cirka 40 minutter. Disse data er dog foreløbige.

Produktionen starter i 2019

Produktionen af EQC starter i 2019 på Mercedes-Benz fabrikken i Bremen. Batterierne vil blive produceret på den udvidede batterifabrik i Kamenz, en fabrik ejet af stjernemærket.

Læs mere