SEAT slår rekorder i 2019 og forbereder sig til 2020

Anonim

Som bonussen på 1550 euro givet til dets arbejdere gættede, opnåede SEAT rekord økonomiske resultater i 2019 og fastholdt en tendens, der begyndte for fire år siden.

I et år, hvor SEAT opnåede endnu en salgsrekord, endte SEAT således med at opnå et resultat efter skat på 346 millioner euro, 17,5 % mere end værdien registreret i 2018.

Driftsresultatet voksede 57,5 % og steg til 352 millioner euro i 2019. Omsætningen, drevet af stigningen i salget, voksede 11,7 % og nåede i alt 11,157 milliarder euro.

Tallene opnået takket være teamwork fra hele organisationen placerer os i en fremragende position. Sidste års resultater giver et solidt grundlag at bygge virksomhedens langsigtede fremtid på

Carsten Isensee, President og Vice President of Finance and IT hos SEAT

investere i fremtiden

Ved at udnytte et års rekordøkonomiske resultater investerede SEAT 1,259 milliarder euro i sit investeringsprogram, hovedsageligt inden for udvikling af nye modeller.

Abonner på vores nyhedsbrev

Denne værdi repræsenterer en investeringsstigning på 3 % i forhold til 2018 og er den højeste værdi i brandets historie. Af dette volumen blev 705 millioner (eller 6,4% af den samlede værdi af omsætningen) helt allokeret til området for udvikling og forskning.

SEAT eScooter
I 2020 gør SEAT sig klar til at lancere sin første motorcykel, eScooteren.

Salg, grundlaget for succes

Som du godt ved, bragte året 2019 salgsrekord for SEAT. De rekordhøje økonomiske resultater sidste år var dog stærkt præget af disse gode resultater.

Hvis du ikke kan huske, i 2019 blev der solgt i alt 574 078 SEAT-modeller på verdensplan , en stigning på 10,9 % i forhold til 2018.

Også inden for salg steg den gennemsnitlige indtægt for hvert solgte køretøj i 2019 med 4,2 % og nåede op på 15.050 euro pr. bil (i 2018 var den 14.450 euro). Denne stigning skyldtes i høj grad SUV'er, som tegnede sig for 44% af SEATs salg i 2019.

SEAT hovedkvarter

Udover SEAT opnåede CUPRA også salgsrekord, har solgt 24.662 enheder , 71,8 % mere end i 2018.

Om det nye mærke sagde Wayne Griffiths, salgsdirektør for SEAT og administrerende direktør for CUPRA: "CUPRA er en strategisk prioritet inden for SEAT (...) CUPRA sigter mod at opnå en omsætning på en milliard euro, når alle modeller er på markedet, og det vil være væsentligt at øge virksomhedens driftsmargin”.

SEAT økonomiske resultater

Hvad kan du forvente fra 2020?

Som med hele bilindustrien tegner 2020 sig til at blive et år med store udfordringer for SEAT, på trods af at det spanske mærke har opnået rekordøkonomiske resultater i 2019.

Hvis spørgsmål som Brexit, emissionsmål, satsningen på nye mobilitetsløsninger og investering i elektriske køretøjer allerede fra starten viste sig at være udfordrende, gjorde coronavirus-pandemien scenariet endnu værre.

SEAT Leon
SEAT President og Vice President for Finance and IT, Carsten Isensee, sammen med den nye SEAT Leon.

Om denne pandemi sagde SEATs præsident og vicepræsident for finans og IT Carsten Isensee: "Coronaviruspandemien udelukker ethvert pålideligt skøn over indvirkningen på den globale økonomi og ydeevne af SEAT i 2020."

Til denne konklusion tilføjede Isensee: "I denne sammenhæng vil implementeringen af foranstaltninger til at sikre likviditet være af største vigtighed, så længe krisen fortsætter. Når krisen slutter, prioriteres det at vende tilbage til normal produktion og salg så hurtigt som muligt.”

Razão Automóvels team vil fortsætte online, 24 timer i døgnet, under COVID-19-udbruddet. Følg anbefalingerne fra Generaldirektoratet for Sundhed, undgå unødvendige rejser. Sammen vil vi være i stand til at overvinde denne svære fase.

Læs mere