Og nu? Ny Porsche Mission E vil koste lige så meget som Panamera

Anonim

om nogle år , når vi husker Frankfurt Motor Show 2017, vil vi helt sikkert huske løfterne om "evig kærlighed", som mærkes har givet til elektriske løsninger.

Hovedbyggerne startede dette forhold i mange år, men det er først nu, at de første tegn på ægte engagement begynder at vise sig. Det er ikke kun teenageløfter længere.

Og nu? Ny Porsche Mission E vil koste lige så meget som Panamera 16597_1
"Se? Dette er vores nye store kærlighed.”

De elektriske løsninger har endelig nået et modenhedsniveau, der er tilstrækkeligt til, at verdens bygherrer kan begynde at se med "et andet øje" til 100 % elektriske køretøjer. Der er endelig konkrete datoer og mål på bordet.

Er du bekymret for Porsche 911? Gå direkte til slutningen af artiklen, før du får et hjerteanfald.

teenage dating

Porsche var et af de mærker, der bekræftede denne forpligtelse til 100 % elbiler. Men vi kan nævne andre producenter som Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes-Benz og endda den "lille" Smart.

Oliver Blume, formand for Porsche, udtalte, at mærkets mål i 2023 er, at 50 % af de producerede Porscher er 100 % elektriske. Den første model af denne offensiv bliver Porsche Mission E, som kommer på markedet allerede i 2019 og vil have en cirkapris på basisversionen af Porsche Panamera.

For Porsche er det en tilbagevenden til et teenageforhold. Den første Porsche i historien var faktisk et 100 % elektrisk køretøj – en historie, vi lover at vende tilbage til snart.

Og nu? Ny Porsche Mission E vil koste lige så meget som Panamera 16597_2
Den første Porsche i historien: 4-personers og 100 % elektrisk. Ligesom... Mission E!

Den er næsten klar

I æstetisk henseende er Oliver Blume kategorisk. "Vi er allerede færdige med designet. Produktionsversionen af Porsche Mission E er meget tæt på konceptet, der blev præsenteret for et par år siden [2015]”, sagde han til Car Magazine.

Og nu? Ny Porsche Mission E vil koste lige så meget som Panamera 16597_3

Indvendigt burde forskellene være mere mærkbare i forhold til konceptet. Forhåbentlig vil Mission E være ansvarlig for lanceringen af nogle af Porsches næste generation af infotainmentteknologier: et mere avanceret gestuskontrolsystem og endda hologrammer. Vi får at se…

Mission E forestillinger

Prismæssigt har vi allerede set, at Mission E vil matche Panameraen. Og med hensyn til ydeevne, har du argumenter?

Og nu? Ny Porsche Mission E vil koste lige så meget som Panamera 16597_4

Hvad angår ydeevne, taler Porsche på mindre end 3,5 sekunder fra 0-100 km/t og mindre end 12 sekunder fra 0-200 km/t. Hastigheden bliver over 250 km/t. Gode argumenter, synes du ikke?

Med hensyn til motorer vil Porsche Mission E bruge to elektriske maskiner (en pr. aksel), og dermed tilbyde firehjulstræk. Porsche 911 vil arve det firehjulede styresystem for dynamisk "Porsche-stil" håndtering.

For at hjælpe med at sænke tyngdepunktet er batterierne placeret i bunden af chassiset. Der vil være flere versioner af Porsche Mission E: S, GTS osv. Okay... det er en Porsche.

Opladningstider, der er Le Mans værdig

Vi ved ikke, om det var smalltalk eller ej, men for noget tid siden sagde Volkswagens CEO Matthias Mueller, at "uden Porsche 919-sportsprogrammet ville vi ikke have udviklet Mission E så hurtigt".

2015 Porsche Mission And Detail

Forudsat at det er sandt (giver mening...), var det takket være sit Le Mans-program, at mærket formåede at øge sin viden med hensyn til elektriske løsninger. Ifølge mærket vil Mission E være i stand til at oplade batterierne i 400 km (80 % af den samlede opladning) på kun 1/4 time. Den samlede autonomi bliver 500 km.

Panameraen i dårlig stand?

Med disse tekniske specifikationer og en så konkurrencedygtig pris, er det så slutningen på Panamera? Porsche siger nej, og de ved som regel, hvad de taler om.

2017 Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Bag

Mission E vil fungere som et bindeled mellem 911'eren og Panamera'eren og udfylde et tomt rum, der i øjeblikket findes i den tyske producents sortiment. Det vil derfor tilbyde en forpligtelse til ydeevne, plads og komfort mellem disse to modeller. Vi får at se.

mere elektrisk

Som vi nævnte tidligere, vil Porsche i 2023 have, at 50 % af sine modeller skal være 100 % elektriske. Et mål, der kun kan nås, hvis mærkets bedst sælgende model har en elektrisk variant.

Vi taler om Porsche Macan. Med over 100.000 enheder/år har Porsche Macan været en af mærkets "guldæggekyllinger". Blume udelukker ikke, at Porsche Macan indtil da vil have en 100% elektrisk rækkevidde. Farvel forbrændingsmotorer!

Og Porsche 911?

Vi talte om Porsche 911 på sidstepladsen, fordi vi ville have dem til at lide – så satte vi i en samvittighedsgendrivelse den seddel i begyndelsen.

Så kan du godt tørre sveden af dit overskæg: Porsche 911 vil fortsat have en benzin-baseret kost. August Achleitner, ansvarlig for udviklingen af 911, har sagt, at denne model vil forblive tro mod sine rødder. Det vil sige, at «flad-seks»-motoren er sikker.

Der er dog modstridende oplysninger om, hvorvidt Porsche 911 får en hybridversion. Der er dem, der siger, at der kommer en 911 Hybrid, der er dem, der siger, at det ikke er i mærkets planer for næste generation af 911.

Og nu? Ny Porsche Mission E vil koste lige så meget som Panamera 16597_9
Andre gange.

Én ting er sikker: den næste 911 vil være mild-hybrid. Med andre ord vil den have elektriske løsninger til at forbedre effektiviteten af forbrændingsmotoren.

I mild-hybride biler er elektriske systemer som servostyring, aircondition, bremsning osv. ikke længere afhængige af forbrændingsmotoren og bliver ansvaret for et 48V elektrisk system.

Heldigvis vil vi kunne fortsætte med at skræmme "hængene" over 5.000 rpm.

August Achleitner
August Achleitner. Det er på denne mands skuldre, at ansvaret for at udvikle den næste 911 hviler.

Og nu, roligere?

Læs mere