Mercedes-Benz 300SL konkurrence drevet af Sir Stirling Moss går på auktion

Anonim

Det mest prestigefyldte eksempel på "Gullwing Racer", udført af Stirling Moss, er blevet ulasteligt restaureret og vil være tilgængelig på auktion allerede i næste måned.

Fremstillet i 1955, Mercedes-Benz 300SL Gullwing Racer W198 er en af fire modeller produceret udelukkende af det tyske mærke til konkurrencebegivenheder, efter at have været kørt af Sir Stirling Moss, den berømte britiske bilist, på "Tour de France Automobile" i 1956 .

Af disse grunde er det ikke overraskende, at det er en af de mest eftertragtede Mercedeser af samlere, også på grund af "mågevingerne", dørene med et ukonventionelt, men meget populært format.

RELATERET: Mercedes-Benz Gullwing genfødt i imponerende design

Siden 1966 har denne Mercedes-Benz 300SL Gullwing Racer været ejet af samme ejer og for nylig af hans søn, som arvede den efter sin fars død. Bilens restaureringsproces tog omkring 3 år og bragte den tilbage til sin oprindelige form, som du kan se på billederne nedenfor.

Ifølge magasinet Sports Car Market blev den dyreste "Gullwing Racer" solgt for 4,62 millioner dollars i 2012. Mercedes-Benz 300SL Gullwing Racer forventes nu at slå den rekord og blive solgt af auktionshuset RM Sotheby's for omkring 6 millioner dollars. Auktionen finder sted den 10. december i New York, men de mest nysgerrige kan se bilen udstillet den 5. og 6. i samme måned.

Mercedes-Benz 300SL konkurrence drevet af Sir Stirling Moss går på auktion 16610_1

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere