Maserati minder om Fangios sejre med specialudgaven F Tributo

Anonim

At tale om motorsport "tvinger" en til at tale om Maserati og Juan Manuel Fangio, argentineren, der dominerede det første årti af Formel 1, og vandt verdensmesterskabet fem gange, hvoraf to med det italienske mærke. Nu, for at fejre denne sejrrige fortid, har Maserati netop lanceret F Tributo specialudgaven.

Modena-mærkets debut i konkurrencen fandt sted for præcis 95 år siden; det var den 25. april 1926, at den første racerbil med Trident på motorhjelmen, Tipo26, vandt 1500cc-klassen i Targa Florio med Alfieri Maserati ved rattet.

Men kun 28 år senere, den 17. januar 1954, fik Maserati sin debut i Formel 1 og trådte ind på toppen af verdens motorsport med 250F styret af Fangio.

MaseratiFTtributoSpecialEdition

Forbindelsen til racingverdenen og den glorværdige fortid, hvor Fangio var (og stadig er...) hovedpersonen, inspirerede den nye F Tribute Special Edition, som havde verdenspremiere på Shanghai Motor Show i 2021: "F" står for Fangio og "Tribute" er en klar hyldest til tidligere sejre.

Denne specielle serie fås på Ghibli og Levante i to unikke farver – Rosso Tributo og Azzurro Tributo – og har flere eksklusive elementer, der fremkalder den transalpine producents sporty karakter.

Maserati minder om Fangios sejre med specialudgaven F Tributo 16628_2

Referencer til fortiden begynder lige udenfor og i de to valgte farver. Rød er den mest autentiske farve i italiensk motorsport, og historisk set har Maserati-biler altid konkurreret med en lakering i denne nuance. På den anden side minder Azzurro Tributo-tonen om, at blå er en af farverne (sammen med gul) i byen Modena, Maseratis historiske "hjem".

MaseratiGhibliFTtributoSpecialEdition

Ud over alt dette er de gule bremsekalipre en direkte reference til Fangios 250F, som havde en rød og gul dekoration. Men det ydre look er kun komplet med mørke 21” hjul – også med en gul stribe – og et specifikt sort emblem bag de forreste hjulkasser.

MaseratiFTtributoSpecialEdition

Disse nuancer tilføjer også farve til interiøret, gennem røde eller gule syninger, kombineret med sort Pieno Fiore-læder.

Læs mere