Ny Citroën C5 blev lovet til 2020. Hvor er den alligevel?

Anonim

Da den i 2017 stoppede med at blive produceret uden at efterlade en efterfølger, lovede det franske mærke os trods alt, en efterfølger til Citroën C5 . Det måske tydeligste tegn på, at en efterfølger var under udvikling, blev givet endnu et år tidligere, i 2016, med præsentationen af CXperience-konceptet.

CXperience viste en futuristisk overdimensioneret sedan med konturer, der fremkaldte fortidens store Citroën (valget til et to-volumen karrosseri var det mest oplagte), uden dog at falde i let retro - tværtimod...

Lad os være pragmatiske: Markedet vender i stigende grad ryggen til de store saloner, endsige salonerne, der ikke har det rigtige symbol på motorhjelmen. At dispensere ressourcer i denne forstand er en risiko, og endnu mere, når forventningen til en ny stor Citroën er, at den vil være noget "ud af boksen".

Citroen CXperience

Ifølge Linda Jackson, administrerende direktør for Citroën på det tidspunkt, skulle efterfølgeren til C5 være baseret på CXperience-prototypen.

Ankomsten af efterfølgeren til Citroën C5 - som også ville træde i stedet for C6 - var lovet i år, 2020, men efter at være ankommet i det pågældende år, og selvom vi stadig er halvvejs gennem året, peger alt på at dette ikke længere sker som lovet.

C4 har prioritet

Faktisk burde fokus for mærket "dobbelt chevron" for 2020 være på den nye C4, som vil træde i stedet for C4 Cactus - efter restylingen overtog han som officiel Citroën-repræsentant i C-segmentet, for at udfylde tomrummet i slutningen af C4. Den nye generation af C4 skulle være kendt allerede i næste måned, og salget starter i begyndelsen af næste efterår.

Abonner på vores nyhedsbrev

I betragtning af den kontekst, vi lever i, hvor verden står over for en vanskelig vej mod økonomisk genopretning, ville det endda være berettiget for Citroën at lade projekter med et vist niveau af risiko til side.

2011 Citroën C5 Tourer

Citroën C5 Tourer

"Glimrende"

Men nylige udtalelser fra Laurence Hansen, direktør for produktstrategi hos Citroën, i en video, der er lagt ud på sociale medier, giver håb om, at efterfølgeren til Citroën C5 ikke er glemt:

"Tro os, bilen eksisterer, og den er fantastisk. Det er en rigtig vigtig bil for os.”

Hvad kan man forvente af efterfølgeren til Citroën C5? Teknisk set burde der ikke være for mange overraskelser. Den nye model vil næsten helt sikkert være baseret på EMP2-platformen, den samme som udstyrer Peugeot 508 og den nyligt kendte DS 9.

Peugeot 508 2018

Peugeot 508

Ud over basen bør du dele motorerne med dine "fætre". Især plug-in hybrider, dem der giver mest mening til at kunne opfylde de CO2-udledningsmål, som EU har pålagt.

Det store spørgsmål ligger omkring dens design. For to år siden var mærkets erklæringer rettet mod at skabe en model, der ville genopfinde segmentet, en model, der ville være lige så moderne og attraktiv for markedet, som SUV'erne er i dag.

Inden for gruppen synes der at være plads til en "ud af boksen"-model. Peugeot 508 viste os en vej, de fire-dørs coupéer, med et mere sporty design og lavere højde. DS 9 fulgte den modsatte vej, mere konservativ og elegant. Efterfølgeren til Citroën C5 kan vise en tredje vej i forsøget på at redde salonerne, dristighedens - en vej, som mærket allerede har trådt tilbage i fortiden...

Vil CXperience-konceptet tjene som reference, eller forbereder Citroën noget andet? Vi bliver nødt til at vente, men vi ved først meget senere, hvornår... Foreløbig er der ingen dato offentliggjort.

Razão Automóvels team vil fortsætte online, 24 timer i døgnet, under COVID-19-udbruddet. Følg anbefalingerne fra Generaldirektoratet for Sundhed, undgå unødvendige rejser. Sammen vil vi være i stand til at overvinde denne svære fase.

Læs mere