Jeg skal vente på, at motoren er varmet op, før jeg starter. Ja eller nej?

Anonim

Der er to typer mennesker i verden. : dem, der starter bilen og tålmodigt venter på, at motoren når sin normale driftstemperatur, og dem, der starter med det samme, når bilen startes. Så hvad er den korrekte adfærd? For at besvare dette spørgsmål placerede Jason Fenske – fra Engineering Explained-kanalen – et termisk kamera i motoren på sin Subaru Crosstrek.

Ud over at hjælpe med at holde motoren smurt, olie er essentiel i motorens temperaturstigningsproces , og afhængigt af dens viskositet er det måske ikke engang nødvendigt at vente på, at motoren varmes op i tomgang. Som vi har forklaret i denne artikel, kan det faktisk være skadeligt at accelerere absurd i håbet om at varme motoren op hurtigere, da motoren ikke er varm nok, og olien derfor heller ikke er, hvilket får olien til ikke at smøre korrekt og øger det indre slid/friktion.

I dette tilfælde, med en omgivende temperatur på minus 6 grader Celsius, tog Subaru Crosstrek-motoren lidt over 5 minutter at nå den ideelle driftstemperatur. Se videoen nedenfor for en mere detaljeret forklaring:

Nu på godt portugisisk...

Medmindre udetemperaturen er radikalt lav, i en moderne motor og med den rigtige type olie er der ingen grund til at vente på, at den varmes op i tomgang . Men pas på: i de første par minutters kørsel skal vi undgå pludselige accelerationer, der bringer motoren til et højt omdrejningstal.

Læs mere