Genovation GXE. Corvetten, der skiftede V8'eren ud med elektriske motorer

Anonim

Chevrolet Corvette - amerikanernes "Porsche 911" - behøver ingen introduktion. For nylig introducerede vi dig til Corvette ZR1, den hurtigste og mest kraftfulde nogensinde, takket være 765 hk og 969 Nm.

Men nu dukker en ny kandidat til Corvette-tronen hurtigere op. På CES teknologimessen, Genovation GXE , med respektable tal - 811 hk, 949 Nm (fra nul omdrejninger), mindre end 3,0s op til 60 mph (96 km/t) og 354 km/t af maksimal hastighed.

Det er ikke en Corvette tweaked af en forbereder, men vi kan sige, at det er en genopfundet Corvette. Udenfor står den traditionelle V8, Corvettens varemærke, og i stedet kommer Genovation GXE med to elektriske motorer, der holder donormodellens baghjulstræk.

Genovation GXE. Corvetten, der skiftede V8'eren ud med elektriske motorer 16806_1

Elektrisk ja, men med manuel boks

Interessant nok er elmotorerne ikke placeret i nærheden af bagakslen, men tager i stedet pladsen for V8'eren foran, hvor transmissionen til baghjulene behandles på samme måde som Corvetten med termomotor, det vil sige gennem både transmissioner tilgængelige på modellen: otte-trins automatgear eller, bedre, fra syv-trins manuel gearkasse.

Meget anderledes end andre elbiler, der generelt ikke har gearkasse. I stedet har de kun ét forhold, da med den konstante tilgængelighed af drejningsmoment tilladt af elektriske motorer, bliver gearkassen unødvendig.

De ansvarlige for Genovation svarede, da de blev spurgt om årsagerne til at opretholde samme transmissionssystem som Corvetten, at beslutningen var baseret på at garantere så meget som muligt Corvette C7's køreegenskaber, som er så værdsat af dens ejere.

Autonomi: 281 km

Hvis i en bil med forbrændingsmotor er den væsentligste værdi i stigende grad relateret til dens emissioner, i en elbil er denne værdi stadig autonomi. Da det er en højtydende sportsvogn, er vi meget i tvivl om, at 281 km (175 miles) annonceret er mulige, når vi udnytter det fulde potentiale af GXE.

Genovation GXE kommer med fem sæt batterier, med maksimal kapacitet på 61,6 kWh , fordelt i hele bilen for at optimere balance og vægtfordeling.

Apropos vægt...

…forbliver et af hovedproblemerne i elbiler. Selvom Genovation garanterer en vægtfordeling tæt på de ideelle 50/50, når GXE ifølge data fra Autocar 1859 kg — til sammenligning er Corvette ZR1 kun omkring 1614, 235 kg mindre.

På trods af de opnåede kilo, burde det ikke være afskrækkende at blive den elektriske produktionsbil med den højeste maksimale hastighed — rekord, der allerede tilhørte Genovation med en elektrisk Corvette C6, som nåede 336 km/t.

Genovation GXE

Hvor meget koster det?

Corvetten er kendt for at være en af de mest overkommelige sportsvogne med et uovertruffent forhold mellem omkostninger og ydeevne. Selv den almægtige ZR1 i USA koster "kun" 100.000 euro - et "kup", taget dets fordele i betragtning, i stand til at konkurrere med det eksotiske "europæiske aristokrati", som koster to, tre gange mere, hvis ikke mere.

Med hensyn til Genovation GXE kan vi næppe definere det som et "køb". Det vil blive udført i kun 75 enheder, hver for 750 tusind dollars, hvad der svarer til 625.000 euro. Uanset de gyldige årsager bag denne pris, er det en ublu værdi - det er en ZR1 for mig, tak...

Læs mere