Har kompakte personbiler deres dage talte?

Anonim

Tendensen er ikke ny: Kunderne efterspørger flere og flere SUV'er. En efterspørgsel, som mærkerne har reageret på med et stadig større og mere komplet udbud i SUV-segmentet. På denne baggrund registrerede kompakte personvogne igen et fald i salget i 2016.

I rapporten udgivet af JATO Dynamics faldt salget af kompakte personvogne på det "gamle kontinent" med 4,4 % sidste år til i alt 820.000 solgte enheder. Undtagelsen fra reglen var Volkswagen Touran: ankomsten af anden generation (modelår 2016) førte til en vækst på 52% i forhold til året før.

Som også modtog trenden var BMW 2-serie Active og Gran Tourer, som ud over Citroën C4 Picasso var den eneste, der oversteg 100.000 enheder i 2016. Den tyske model registrerede en vækst på 18%.

SUV'er er den største trussel

Hovedårsagerne til dette vedvarende fald i salgsvolumen er den øgede efterspørgsel efter SUV'er. Ved at vide det, udskifter flere og flere mærker deres kompakte MPV'er med SUV'er – de nye Peugeot 3008 og 5008 er paradigmatiske etuier – som allerede tilbyder plads og fleksibilitet svarende til den traditionelle minivan.

På den anden side kan minivans udvikle sig til crossovers, der vedtager visse visuelle træk eller karakteristika, der er typiske for SUV'er. Den nye Renault Scenic er en sådan sag, som har øget frihøjden.

SE OGSÅ: Det er de brugte biler, der giver mindst problemer ifølge DEKRA

Derfor, for JATO Dynamics analytiker Felipe Muñoz, tendensen er, at dette segment vil fortsætte med at tabe terræn i de kommende år, til mindre end 500.000 solgte enheder årligt i 2020.

Kilde: Bilnyheder

Læs mere