Jaguar: i fremtiden skal du kun købe rattet

Anonim

Jaguar udforsker, hvad fremtiden for mobilitet kan være i 2040. Det britiske mærke beder os om at forestille os en fremtid, hvor bilen er elektrisk, autonom og forbundet. I den fremtid vil vi ikke have biler. Det vil ikke være nødvendigt at købe biler.

Vi vil være i en æra med at erhverve tjenester og ikke produkter. Og i denne service kan vi ringe til den bil, vi ønsker – den, der bedst opfylder vores behov i øjeblikket – når vi vil.

Det er i denne sammenhæng, at Sayer dukker op, det første rat med kunstig intelligens (AI), og som reagerer på stemmekommandoer. Det vil være den eneste komponent i bilen, som vi rent faktisk er nødt til at anskaffe, hvilket garanterer adgang til et fremtidigt sæt af tjenester fra Jaguar Land Rover-gruppen, som vil gøre det muligt at dele bilen med andre inden for et givent samfund.

Rattet som personlig assistent

I dette fremtidige scenarie kan vi være hjemme hos Sayer og anmode om et køretøj til morgenen den næste dag. Sayer vil tage sig af alt, så et køretøj på det angivne tidspunkt venter på os. Andre funktioner vil være tilgængelige, såsom at rådgive om dele af turen, som vi selv ønsker at køre. Sayer vil være mere end et rat, der antager sig selv som en ægte personlig mobilassistent.

The Sayer, ud fra hvad billedet afslører, antager futuristiske konturer - intet at gøre med et traditionelt rat - som et udskåret aluminiumsstykke, hvor information kan projiceres på dens overflade. Ved at acceptere stemmekommandoer behøves ingen knapper, kun én øverst på rattet.

Sayer bliver kendt ved Tech Fest 2017 den 8. september i Central Saint Martins, University of the Arts London, London, Storbritannien.

Hvad angår navnet på rattet, kommer det fra Malcolm Sayer, en af Jaguars mest fremtrædende designere i fortiden og forfatter til nogle af dets smukkeste maskiner, såsom E-Type.

Læs mere